четвер, 12 серпня 2021 13:13

МОЗ рекомендує скоротити інтервал між дозами CoronaVac

МОЗ рекомендує скоротити інтервал між дозами CoronaVac
МОЗ рекомендує медикам запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. Фото: pixabay

Інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac / Sinovaс Міністерство охорони здоров'я рекомендує зменшити до 14 днів.

Так вирішили через зростання захворюваності й поширення штаму Delta, повідомили у відомстві.

"МОЗ рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів", - заявили в міністерстві.

Рішення ухвалили на підставі рекомендацій ВООЗ та аналізу останніх досліджень ефективності вакцини CoronaVac за різних інтервалів між дозами.

Наприклад, останні експерименти в Туреччині з інтервалом введення між дозами CoronaVac 14 днів засвідчили рівень утворення антитіл у 89,7% випадках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штам Delta робить неможливим формування колективного імунітету

Тому МОЗ рекомендує медикам запрошувати пацієнтів на другу дозу вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. Самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал.

За останню добу в Україні виявили 1247 нових випадків коронавірусної інфекції. Зокрема, захворіли 77 дітей і 41 медпрацівник. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві (205), Харківській (93), Одеській (77), Донецькій (75) і Львівській (61) областях.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ рекомендує скоротити інтервал між дозами CoronaVac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі