Для опірності організму до грипу та ГРВІ варто дотримуватися принципів здорового харчування, написав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко написав у фейсбуку.
"Основний принцип харчування під час активності грипу та інших вірусів базується передусім на збалансованому харчуванні. Треба споживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів та ягід щодня, різнокольорових, свіжих, а також заморожених чи консервованих без додавання солі та цукру. Крім того, необхідно вживати достатню кількість білків у складі злакових чи бобових продуктів, горіхів та насіння, яєць, нежирного м'яса або риби, а також забезпечувати організм достатньою кількістю рідини, переважно за рахунок чистої питної води"
Радить виділяти більше вільного часу для фізичної активності, бо кількість спожитих калорій має відповідати витратам енергії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали масову вакцинацію від Covid-19
Добова кількість солі не має перевищувати 5 грамів, адже надмірне споживання солі зумовлює підвищення кров'яного тиску і ризику виникнення небезпечних ускладнень – інфарктів та інсультів.
З 1 січня 2021 року в школах не можна буде продавати шкідливі продукти в буфетах та автоматах. Такі нововведення передбачає Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти від Міністерства охорони здоров'я.
Коментарі