четвер, 12 листопада 2020 11:10

Ляшко розповів, скільки доз вакцин отримає Україна

Ляшко розповів, скільки доз вакцин отримає Україна
Україна отримає близько 8,5 млн доз вакцин від Covid-19. Фото:pixabay

Україна отримає близько 8,5 млн доз вакцин від Covid-19. Рішення про дату поставки Україні вакцини від коронавірусу приймуть 19 листопада.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

Ляшко зазначив, що Україна працює з механізмом Covax, який забезпечить поставку вакцини проти коронавірусної хвороби.
"Сьогодні ми чітко розуміємо, що отримаємо кількість доз, яка буде дорівнювати 20% кількості населення. Йдеться про максимум 8,5 млн доз. Перший транш ми очікуємо у розмірі 3% - це 1 млн 250 тисяч доз. Найближче засідання Covax буде 19 листопада, тоді стануть відомі орієнтовані дати поставки ", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 057 - в Україні новий рекорд заражень коронавірусом. Померли за день 198 осіб

Covax - це ініціатива щодо прискорення доступу до засобів для боротьби з коронавірусом, яка здійснюється під спільним керівництвом Коаліції за інновації у галузі готовності до епідемій (CEPI), Альянсу з вакцин ГАВІ та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ ), які взаємодіють із партнерами з числа виробників вакцин у розвинених країнах та тих, які розвиваються. Метою є надання країнам світу рівноправного доступу до безпечних і ефективних вакцин після їх ліцензування та реєстрації. Беруть участь 172 держави. Сукупно в цих 172 країнах проживає понад 70% світового населення.

З 9 вакцин-кандидатів, що проходять зараз оцінку на предмет включення в механізм Covax, 2 вакцини розробляються в Китаї, 2 - в Сполучених Штатах Америки, 1 - в Республіці Корея, 1 - в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії та ще 1 - в рамках глобального партнерства різних виробників. З них 2 вакцини перебувають у першій фазі випробувань, ще 2 - на етапі передачі технологій, а інші - на етапі фундаментальних досліджень.

Україна отримає вакцину від Covid-19 вже в кінці 1-го кварталу 2021 року. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів, скільки доз вакцин отримає Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі