вівторок, 12 липня 2016 08:58

Купатися у Дніпрі біля Києва - шкідливо для здоров'я – еколог

Купатися у закритих водоймах Києва набагато безпечніше ніж у Дніпрі. Річка дуже забруднена і відпочинок на її пляжах може нашкодити здоров'ю, повідомляє канал "24".

"Дніпро вже зовсім не той, що раніше, і води забруднені величезною кількістю побутових і промислових стоків. Уже немає цієї великої річки. У нас її вже перегородили греблями, і ми отримали зовсім іншу екосистему. Течія там рухається тільки, коли чиновник відриває заглушку. А течія – це життя річки. Течія змиває всі нечистоти. Вчені кажуть, що річка вже нагадує коктейль з усієї таблиці Менделєєва, - пояснює еколог Олександр Честяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні дороги ремонтуватимуть уночі

Тому, як зазначив фахівець, купатися можна тільки в закритих водоймах столиці або не зарегульованих річках, таких як Десна.

"Відпочивати можна в річках з проточною течією. Найбільша річка, яка у нас, на превелике щастя, не зарегульована – це Десна. Там інші проблеми, але вона не зарегульована. Із закритих водойм озеро Міністерка – одне з найчистіших. У кожному районі ще є озеро, яке не вбили", – каже Честяков.

Нагадаємо, працівники КП "Плесо" попередили жителів столиці, що 2 пляжі в Дніпровському районі не відповідають санітарним нормам.

Зараз ви читаєте новину «Купатися у Дніпрі біля Києва - шкідливо для здоров'я – еколог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі