пʼятниця, 27 березня 2020 14:19

Комаровський застеріг курців щодо коронавірусу

Комаровський застеріг курців щодо коронавірусу
Комаровський розповів курцям, як знизити можливість зараження коронавірусом. Фото:Кореспондент

Згідно із статистикою провідних організацій охорони здоров'я, курці більше за інших схильні до важкого перебігу коронавірусу COVID-19.

Ймовірність зараження у них також вище, про це заявив лікар Євген Комаровський на Youtube-каналі.

За його словами, причина не тільки в негативному впливі куріння на органи дихання та здоров'я в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як облаштувати самоізоляцію при підозрі на Covid-19

"Курці хворіють не тільки важче, але і частіше. А все тому, що ви спочатку за щось потримались, а потім узяли сигарету і засунули її до рота - це яскрава схема того, як ви заразилися. І вселити курцеві, що перед кожним засуванням сигарети в рот потрібно мити руки, дуже складно", - зазначив експерт.

Крім того, Комаровський звернув увагу ще на один нюанс.

"Ви 1 раз немитою рукою взялися за пачку сигарет, і вона стала джерелом вірусу. Тому робіть правильні висновки", - наголосив лікар.

Для уникнення подібних ризиків він рекомендує тим, хто не планує кидати згубну звичку, не курити на вулиці, а тільки там, де у вас чисті руки, обробляти упаковки з сигаретами санітайзером перед їх відкриванням.

Вірус COVID-19 може жити в повітрі близько 3-4 год., говорить педіатр Євген Комаровський. Коментує прогулянки з дітьми на свіжому повітрі під час карантину у своєму Instagram. Лікар уточнює, що це стосується замкнутого обмеженого простору. Але якщо дотримуватися дистанції мінімум 2 м між людьми, то перебувати на вулиці безпечно.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський застеріг курців щодо коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі