вівторок, 24 березня 2020 11:05

"Вірус живе у повітрі 3-4 години" - Комаровський про прогулянки на вулиці під час поширення COVID-19

"Вірус живе у повітрі 3-4 години" - Комаровський про прогулянки на вулиці під час поширення COVID-19
Комаровський розповів про прогулянки на свіжому повітрі під час поширення коронавірусу. Фото: УНІАН

Вірус COVID-19 може жити в повітрі близько 3-4 год., говорить педіатр Євген Комаровський. Коментує прогулянки з дітьми на свіжому повітрі під час карантину у своєму Instagram.

Лікар уточнює, що це стосується замкнутого обмеженого простору. Але якщо дотримуватися дистанції на вулиці мінімум 2 м між людьми, то перебувати на вулиці безпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський зробив прогноз про тривалість карантину

Також пояснив, чи можна займатися фізичною активністю на вулиці. Йдеться про біг, велосипедні прогулянки, а також про вигулювання собак.

"Це нормально. Якщо ви не підходите до інших людей, це - абсолютно нормально. Тільки перед тим як вийти на вулицю, ви повинні подумати - як вам вийти, не вступивши в контакт із людьми, не облапавши поручні й все навколо", - каже педіатр.

Якщо ви все ж торкалися різних поверхонь, то після виходу на вулицю потрібно обробити руки за допомогою антисептика.

Відчувати тривогу - нормально, каже ексголова МОЗ Уляна Супрун. І радить, як піклуватися про психологічне здоров'я під час поширення коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «"Вірус живе у повітрі 3-4 години" - Комаровський про прогулянки на вулиці під час поширення COVID-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі