пʼятниця, 18 березня 2016 09:55

"Клімакс швидше наступає у тих чоловіків, які мало рухаються" - уролог

"Клімакс швидше наступає у тих чоловіків, які мало рухаються" - уролог
Фото: ledilid.com

Як і в жінок, у чоловіків після 50 років починається гормональна перебудова організму. Це незворотній і неминучий процес, який наступає у житті кожного. Симптоми проявлятимуться не всі одразу, а поступово. У деяких чоловіків клімакс взагалі проходить безсимптомно, вони його й не помічають. В яєчках зменшується кількість клітин, що відповідають за вироблення статевих гормонів. Знижується рівень тестостерону.

"Чоловічий клімакс починається з болю в серці, — каже Всеволод Кравець, столичний уролог. — Прискорюється серцебиття. Виникає запаморочення, безсоння, відчуття браку повітря й потемніння в очах. Чоловічий орган може деформуватися або зменшитися. Погіршується пам'ять, знижується потенція або виникають проблеми з сечовипусканням. Людина забуває елементарні речі. Йдеться не просто про номер телефона чи банківської картки. Наприклад, не пам'ятає, що прийшов взяти з іншої кімнати, або забуває ключі у дверях".

Активний чоловік зі здоровою нервовою системою може не помітити змін в організмі. Важче переносять перебудову ті, хто має хронічні захворювання або мало рухається. Стають дратівливі та тривожні або навпаки — мляві й сонливі.

Зараз ви читаєте новину «"Клімакс швидше наступає у тих чоловіків, які мало рухаються" - уролог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі