неділя, 03 лютого 2019 15:01

Як приготувати корисний і смачний бутерброд - поради Супрун

Як приготувати корисний і смачний бутерброд - поради Супрун
Уляна Супрун назвала інгридієнти корисного бутерброду. Фото: big.stb.ua

Бутерброди з маслом та ковбасою, які є звичним для багатьох сніданком чи перекусом, - це нездорова і навіть шкідлива їжа.

"Бутерброд з хліба, масла та ковбаси - їжа нездорова, некорисна і досить дорога. Білий хліб містить багато солі, а це ризик захворіти на серцево-судинні хвороби, що переважно пов'язані з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю. Батон стрімко піднімає рівень цукру в крові. Скоро через дію інсуліну він впаде, а ви знову будете голодні. Ковбаса - це процесоване м'ясо - глибоко перероблений продукт, що містить домішки, зокрема, нітрит і бензпірен. Регулярне надмірне споживання процесованого м'яса збільшує ймовірність раку прямої кишки та підшлункової", - застерігає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Щодо масла науковці не протестують. Якщо це справжнє вершкове, а не спред чи маргарин, то все гаразд. В ньому є вітаміни А, D, K і жирні кислоти із коротким ланцюгом, які швидко включаються в метаболізм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, чим можна замінити чорну ікру

Для корисного бутерброду Супрун радить використовувати:

- висівковий хліб. В ньому більше вітамінів, є клітковина, і менший глікемічний індекс. Можна обрати житній хліб - в ньому багато магнію, заліза, кальцію та вітамінів групи В;

- печене м'ясо, печінковий паштет, форшмак або хумус. Це якісні та безпечні джерела білка, заліза та цинку;

- овочі, яблука, зелень, коренеплоди і гриби до паштетів. Так вони міститимуть більше клітковини та вітамінів, і менше жиру.

"Намазками" можуть бути кисломолочний сир та зелень, фета і солодкий перець, паштети із баклажанів, чи грибів, або гарбуза та сала.

Після свят в обов'язковому порядку варто позбутися надмірної ваги, однак робити це потрібно поступово та зважено. Не поспішайте відразу сідати на жорстку дієту та бігти в спортзал. В довгостроковій перспективі набрані кілька сотень грамів можуть бути шкідливими. Вони мають здатність накопичуватись, якщо їх ігнорувати. Саме тому важливо, після свят та переїдань позбавитись набраної зайвої ваги.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати корисний і смачний бутерброд - поради Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі