вівторок, 01 грудня 2020 13:11

Як розвиватиметься епідемія в період свят - відповідь епідеміологині

Як розвиватиметься епідемія в період свят - відповідь епідеміологині
В неробочі дні коло спілкування людей істотно зменшується. Фото: pixabay

Зниження захворюваності на коронавірус в Україні може бути в період новорічних свят.

Як правило, у неробочі дні коло спілкування людей істотно зменшується, розповіла епідеміологиня, доктор медичних наук Світлана Доан в інтерв'ю OBOZREVATEL.

"Досвід боротьби з грипом показував, що свята приводили до зниження захворюваності. Так, ми відвідуємо друзів і рідних, але наш соціальний рух не настільки активний, як в робочі дні", - зазначила медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус за добу вбив 221 українця: яка ситуація в регіонах

Водночас вона закликала повністю заборонити новорічні корпоративи, громадянам не збиратися великими компаніями, а також порекомендувала дотримуватися обережності під час святкових заходів.

"Під час походу на ялинку на відкритому повітрі ризик інфікування набагато нижчий. Але варто подумати, як зайвий раз не ризикувати в переповненому метро, коли ви їхатимете на ялинку", - сказала лікарка.

До 20 тис. випадків зараження коронавірусом на добу можуть фіксувати в Україні в 1-й половині грудня. Такий прогноз зробили вчені світового центру даних КПІ спільно з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Як розвиватиметься епідемія в період свят - відповідь епідеміологині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі