неділя, 30 червня 2019 23:39

Інтервальна дієта: назвали основні секрети

Інтервальна дієта: назвали основні секрети
Схуднути за тиждень: назвали харчування при інтервальній дієті Фото: obozrevatel.com

Інтервальна дієта стала фаворитом цього року. Вона показує вражаючі результати на організм. При ній треба тренувати мозок, а не шлунок. Багатьом важко перелаштуватися. Бо можна їсти все, але по годинах.

Про це розповідає Олександра Мостіпан, дієтолог з Одеси.

"Інтервальне голодування зменшує запальні процеси, нормалізує тиск і регулює рівень інсуліну. Але все це повинно проходити тільки під контролем і за рекомендацією лікаря. Інтервальне харчування потрібно перетворювати на спосіб життя. І слідувати йому не тиждень, не два, а роками. Адже як тільки ви припините голодування, організм почне запасати жири", - радить спеціаліст.

Інтервальне голодування — це особлива схема харчування. Доба ділиться на дві частини: 16 і 8 годин. Із них 16 годин не можна їсти, а протягом 8 годин їсти все, що хочеш. Дозволяється лише вода, чай і кава без цукру. Варто відмовитися від пізньої вечері і раннього сніданку. Наприклад, повечеряти в 19 годин, а з ранку поїсти не раніше 11-ї.

Дієта проходить у три етапи:

1. Починати потрібно з рисових днів — очищуючих. Далі організм треба наситити калоріями, не дозволивши перевести їх у жир. Підійде тваринний білок, який проганяє голод, формує м'язи та підтримує водний баланс у тканинах. У м'ясні дні налягайте на рибу або птицю. Їх можна варити або запікати.

2. Щоб не порушити травлення, в м'ясні дні обов'язково потрібно їсти висівки, м'який сир та чотири яєчні білки.

3. На заключному етапі вживають овочі. Їх можна відварювати, запікати. Буряк і моркву потрібно вживати тільки сирими, так як у приготованому вигляді вони різко підвищують рівень цукру в крові.

У страви обов'язково слід додавати олію, без якої не засвояться вітаміни A, D, E і K. Можна їсти огірки, помідори, кабачки, моркву, шпинат, буряк, стебла і корінь селери, зелену стручкову квасолю та болгарський перець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допомагає сніданок схуднути: несподівані висновки вчених

Цей стиль харчування суворо протипоказаний при діабеті, порушенні обміну речовин, жовчнокам'яній хворобі, проблемах із нирками.

Дієтолог Олена Кален зібрала для підписників 5 коротких порад, як безпечно схуднути раз і назавжди. Настанови запостила в своєму Instagram.

"Зовсім скоро літо та тема схуднення дуже актуальна зараз. Поради дуже прості", — підписала пост дієтолог.

Зараз ви читаєте новину «Інтервальна дієта: назвали основні секрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі