пʼятниця, 01 лютого 2019 10:48

Чи допомагає сніданок схуднути: несподівані висновки вчених

Чи допомагає сніданок схуднути: несподівані висновки вчених
Корисні ранкові сніданки не допомагають схуднути. Фото: healthapple.info

Міжнародна група вчених з'ясувала, що сніданок не допомагає скинути вагу, як вважалося раніше, а, навпаки, сприяє набору.

Вони вивчили 13 досліджень, які провели у США, Великобританії та Японії у період 1993-2016-х. У них взяли участь 2 тис. людей, яких поділили на 2 групи, пише BMJ.

Як з'ясувалося, та частина випробовуваних, яка не пропускала ранкового прийому їжі, споживала щодня приблизно на 260 калорій більше, ніж інші учасники. А от вага першої групи була приблизно на 0,4 кг більше, ніж другої. Саме цей факт ставить під сумнів твердження про користь сніданку для схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка винайшла незвичний хліб для схуднення

Немає жодних доказів того, що включення сніданку до свого раціон допомагає запобігти збільшенню ваги або ожиріння. За словами вчених, багато висновків про користь ранкової їжі були засновані лише на спостереженнях, тому не можна виключити, що схудненню сприяло, наприклад, ведення здорового способу життя або дієта.

Наразі автори дослідження не закликають відмовитися від сніданків. Експерти збираються провести нові дослідження з використанням інших наукових методів і серйозно підтвердити або спростувати свою гіпотезу.

Заїдати стрес можна. Однак налягати при цьому слід не на солодощі й фастфуд, а на здорову їжу, яка містить дієві проти стресу речовини. Це дозволить ефективно протистояти нервовому виснаженню, жодним чином не нашкодивши своєму здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «Чи допомагає сніданок схуднути: несподівані висновки вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі