понеділок, 07 листопада 2016 11:51

Хронічні інфекції повік лікують електричною викруткою

Хронічні інфекції повік лікують електричною викруткою
Фото: dailymail.co.uk

Новітній пристрій BlephEx, який нагадує електричну викрутку, використовують для лікування повік у Великобританії. Винахід здійснює процедуру глибокого очищення та знижує збудники блефариту - хвороби, під час якої відбувається запалення повік та основи вій. Про це розповідає dailymail.co.uk.

Блефарит є хронічним захворюванням очей, яке важко піддається лікуванню. Він може бути викликаний при ураженні повік грибками, кліщами та бактеріями. А також може виникати як супутня хвороба при туберкульозі, хворобах травлення, при недостачі вітамінів та діабеті.

"Блефарит переважно є хворобою старших людей. До винайдення пристрою BlephEx, вони, та офтальмологи очищали очі самостійно різними способами", - каже окуліст-оптик Сарра Фаррант, директор клініки в Тонтоні на південному-сході Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сушарки для рук розповсюджують небезпечні бактерії

Під час лікування блефариту у британській клініці паличку з променем направляють всередину повіки та нищать таким чином хвороботворні бактерії. Разом з цим, людина позбувається болю, свербіння в очах та чутливості до світла.

Процедура триває 6-9 хвилин. Оскільки блефарит має хронічне протікання, процедуру повторюють кожні 4-6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Хронічні інфекції повік лікують електричною викруткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі