пʼятниця, 04 листопада 2016 16:59

Сушарки для рук розповсюджують небезпечні бактерії

Автор: podberi-obogrevatel.ru
 

Електронні пристрої, якими сушать руки у громадських вбиральнях та кафе, небезпечні для здоров'я. Бо збирають віруси та бактерії, шкідливі для людини. Про це стверджують науковці Університету з Лідсу. Вони провели експеримент на екологічність. Розповідає polki.pl.

Вчені провели експеримент, під час якого тестували три види сушарок - з гігієнічними рушниками, з гарячим повітрям та сучасні пристрої, до яких люди впихають свої долоні.

Автор: University of Leeds School of Medicine
 

Виявилось, що біля найновіших кількість бактерій була у 4,5 разів більша, ніж поруч з сушарками з гарячим потоком, та у 27 разів більша від випадку, коли використовувались рушники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брудне повітря вбиває дітей - ЮНІСЕФ

З цього зробили висновок, що люди, які користуються пристроями для сушіння рук, розкидають свої бактерії та збудники хвороб під потоком теплого повітря, а також збирають чужі. Річ у тому, що віруси, бактерії та гриби добре зберігаються у теплому вологому повітрі та не гинуть щонайменше 15 хвилин. Це стосується вірусу грипу, стрептококів, стафілококів, кишкової палички та пневмонії.

Підтвердили дослідження в Університеті Брадфорт. Та зазначили, що найгірше, що можемо зробити під час сушіння рук у громадських місцях - це потирати долонями. Тоді відкриваємо пори нашої шкіри та втираємо туди бактерії. Таким чином, протипоказання для використання сушарок у публічним місцях мають люди з надмірною сухістю шкіри, низьким імунітетом та ранами на руках. Таким краще застосовувати одноразові рушники та серветки.

Зараз ви читаєте новину «Сушарки для рук розповсюджують небезпечні бактерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі