вівторок, 04 вересня 2018 16:40

Електронний сервіс медоглядів буде боротися з "липовими" довідками

Електронний сервіс медоглядів буде боротися з "липовими" довідками
Реєстр медичних оглядів буде інтегрований в систему "Електронного здоров'я"

В Україні запустили електронний реєстр професійних медичних оглядів. Так Міністерство охорони здоров`я хоче упорядкувати професійні медогляди й унеможливити використання підроблених довідок і санітарних книжок.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, з вересня дані про медичні професійні огляди зберігатимуться в єдиній електронній системі.

"Професійний медогляд є обов'язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю і декретованих осіб - вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі. Тепер дані по таких оглядах будуть міститися в єдиному реєстрі медичних оглядів" , - сказали в міністерстві.

Професійний медогляд українці проходитимуть виключно в установах охорони здоров'я. Дані автоматично відображаютимуться в електронній системі. Довідку-дублікат про пройдений медогляд кожен зможе отримати безкоштовно.

У МОЗ пояснили, що реєстр медичних оглядів буде інтегрований в систему "Електронного здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запрацює єдиний номер невідкладної допомоги

Зараз працює мобільний додаток "Медичні огляди". За його допомогою контролюючі органи можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду.

На сьогодні до роботи в єдиному інформаційному просторі приєдналися Міністерство внутрішніх справ і Міністерство молоді та спорту. МОЗ проводить роботу з приєднання до цієї роботи інших міністерств і державних установ - споживачів відповідної інформації.

Наказ про створення єдиної державної бази даних медичних оглядів певних категорій осіб в системі охорони здоров'я був підписаний у січні 2017 року.

З 20 червня 2018 року розпочалося тестування системи й підключення до неї установ охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Електронний сервіс медоглядів буде боротися з "липовими" довідками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі