понеділок, 08 січня 2024 18:14

Детокс-дієта: які продукти допоможуть швидко вивести токсини з організму

Детокс-дієта: які продукти допоможуть швидко вивести токсини з організму
Детокс-дієта: що треба їсти, щоб вивести токсини Фото: pinterest

Допомогти організму позбутися токсинів можна за допомогою деяких продуктів.

Детокс-дієта відноситься до короткочасного дієтичного втручання, спрямованого на виведення токсинів з організму. Детокс може включати період голодування, а потім сувору дієту з фруктами, овочами, фруктовими соками та водою. Деякі детокс-дієти також включають чаї, добавки та засоби для очищення, щоб допомогти процесу детоксикації, пише eatthis.

Основна мета детоксикації — стимулювати печінку виводити токсини з організму, покращувати кровообіг і забезпечувати необхідними поживними речовинами для загального здоров'я.

Тим часом шкіра — найбільший орган тіла — забезпечує бар'єр проти шкідливих речовин і виводить токсини через піт. Нарешті, травна система за допомогою корисних кишкових бактерій розщеплює складну їжу, засвоює необхідні поживні речовини та усуває продукти життєдіяльності. Разом ці органи працюють синергетично, щоб забезпечити детоксикацію організму та ефективне функціонування.

Розповімо про 10 продуктів, які природним чином підтримують процес детоксикації вашого організму.

Цитрусові

Грейпфрут може допомогти підтримати здатність організму детоксикувати. Він багатий вітаміном С, життєво важливим мікроелементом, який посилює природні процеси детоксикації організму. Вітамін С є невід'ємною частиною виробництва глутатіону, сполуки, яка допомагає в детоксикації печінки.

Ці фрукти також містять велику кількість води, яка допомагає зволожити організм і сприяє виведенню відходів. Флавоноїди в цитрусових можуть захистити печінку, покращуючи її функцію та здоров'я.

Брокколі

Хрестоцвіті овочі, наприклад, брокколі, паростки брокколі, капуста, рукола сприяють детоксикації, оскільки вони містять високий вміст сульфорафану та індол-3-карбінолу, а також клітковини та інших антиоксидантів, які підтримують кілька фаз детоксикації.

Ягоди

Ягоди — ще одна категорія продуктів з високим вмістом антиоксидантів і клітковини, які сприяють детоксикації, а чорниця та гранат очолюють список.

І чорниця, і гранат є вражаючими джерелами антиоксидантів. Антиоксиданти відіграють важливу роль у боротьбі з окислювальним стресом, ключовим фактором у накопиченні токсинів в організмі. Нейтралізуючи шкідливі вільні радикали, антиоксиданти допомагають детоксикації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали два найефективніші напої для лікування похмілля

Цибуля і часник

Їжа з високим вмістом сірки також може підтримувати детоксикацію. Вживання продуктів, багатих на сірку, може підвищити рівень глутатіону в організмі. Глутатіон є антиоксидантом, який бере участь у природному процесі детоксикації організму, допомагаючи організму позбутися певних токсинів. Крім того, часник і цибуля містять аліцин, речовину, яка може підтримувати здоров'я печінки.

Горіхи

Горіхи є чудовою їжею, яку можна включити в дієту, що підтримує процеси детоксикації. Вони рясніють поживними речовинами, які підтримують природний процес детоксикації організму, такими як клітковина, яка сприяє травленню та сприяє виведенню токсинів через травний тракт.

Взимку важливо, щоб у раціоні було якнайбільше фруктів. Вони насичують організм необхідними вітамінами.Всі зимові фрукти мають високий вміст вітаміну C, що робить їх важливими в період вірусів та застуд.

Цитрусові, такі як мандарини та грейпфрут, багаті на калій, що позитивно впливає на роботу серця і виводить зайву воду. Особливо високий вміст вітаміну С спостерігається у мандаринах сорту Кліментину. Мандаринова шкірка після висушування може бути використана для заварювання чаю із сильним протизапальним ефектом.

Зараз ви читаєте новину «Детокс-дієта: які продукти допоможуть швидко вивести токсини з організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі