четвер, 26 травня 2016 13:10

Діти біля екрану: як контактні лінзи допомагають виправити зір

Діти біля екрану: як контактні лінзи допомагають виправити зір

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я 246 мільйонів людей, у тому числі й 19 мільйонів дітей, мають знижений зір. 43% від загальної кількості складають короткозорість, далекозорість і астигматизм.

Поряд з очними захворюваннями однією з причин погіршення стану очей стає зловживання комп'ютером. Це особливо небезпечно по відношенню до дітей, адже без зміни ситуації і при постійному навантаженні на очі зір в юному віці поступово погіршуватиметься.

Запобігти негативним наслідкам можна за допомогою правильної корекції, використовуючи контактні лінзи і окуляри для комп'ютера. Проте окуляри — дуже видима ознака проблем із зором, яка провокує психологічний дискомфорт. Тому все більше і більше людей віддають перевагу контактним лінзам.

Серед переваг лінз - ряд корисних властивостей, завдяки яким вони:

– вирівнюють якість зору обох очей;

– забезпечують широкий діапазон корекції зору;

– не запотівають і не залежать від опадів;

– усувають аномалії рефракції;

– рухаючись разом з оком, не спотворюють зображення.

Основними параметрами, які враховуються при виборі лінз, є:

– оптична сила;

– діаметр і радіус кривизни;

– строк і режим носіння;

– процентній вміст води;

– киснепроникність;

– матеріал і дизайн.

Залежно від споживчих властивостей розрізняють лінзи м'які та жорсткі.

Здійснити контактну корекцію можна лише після консультації з офтальмологом. Керуючись даними щодо анатомічних особливостей очей, гостроти зору, стану очного дна і судинного русла, лікар підбирає лінзи, що оптимально відповідають конкретному пацієнтові. Вибрану з лікарем модель можна купити в інтернет-магазинах, таких як "Пані аптека", де контактні лінзи представлені в широкому асортименті, що позбавляє від необхідності походу по магазинах у пошуках потрібної моделі з відповідними діоптріями.

Якщо дитину з проблемами зору не вдається захистити від занять або гри за монітором комп'ютера, з лінзами вдасться здійснити щадну корекцію і запобігти погіршенню стану очей.

Зараз ви читаєте новину «Діти біля екрану: як контактні лінзи допомагають виправити зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі