четвер, 11 червня 2020 11:46

Чому в Україні коронавірус стрімко шириться - пояснення Степанова

Чому в Україні коронавірус стрімко шириться - пояснення Степанова
Міністр каже, що ситуація з коронавірусом погіршується, бо люди не дотримують заходів безпеки. Фото:pixabay

Рекордну кількість нових випадків коронавірусу в Україні можна пов'язати з тим, що українці не дотримуються карантину.

Такої ситуації не було навіть в найважчі часи у квітні, коли ситуація була напружена, про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу.

"Уже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Протягом тижня я прошу вас дотримуватися тих рекомендацій, які у нас є. Було звернення президента України, що у нас не скасований карантин, що загроза нікуди не поділася. Але подивіться на вулиці. Ми всі вийшли з карантину, ми всі вирішили, що такої загрози немає, як Covid-19", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Києві стрімко набирає обертів

Також міністр закликав жителів України продовжувати дотримуватися карантину. Степанов наголошує що при дотриманні заходів кількість випадків і можливість інфікування повинні знижуватися.

"Коли ми їх дотримуємося, бачимо такі цифри, які є. Я не знімаю з себе відповідальності, але ми повинні вже хоч трохи почати відповідати за своє здоров'я, за своє життя і здоров'я своїх близьких", - додав він.

За словами Степанова, МОЗ пропонуватиме проведення певних заходів задля здоров'я українців. Які саме це заходи, він не уточнив.

В Україні за минулу добу, 10 червня, зафіксували 689 випадків зараження коронавірусом. І це новий антирекорд від початку епідемії в країні. Загалом число інфікованих зросло до 29 070. Інфекція вже забрала життя 854 українців – 21 померлий за останню добу. Ще 13 141 інфікованих вдалося вилікувати - 372 за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні коронавірус стрімко шириться - пояснення Степанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі