четвер, 20 травня 2021 16:45

Чим корисне авокадо: наукові факти

Автор: blog.liebherr.com
  В авокадо міститься більше калію, ніж в бананах
В авокадо міститься більше калію, ніж в бананах

Останнім часом авокадо стало найпопулярнішим фруктом у жителів мегаполісів, а шанувальники ЗСЖ і поготів вважають його суперпродуктом. У чому ж полягає унікальність авокадо та його користь для здоров'я?

В авокадо величезна кількість переваг, що робить його майже незамінним продуктом. Ось сім корисних властивостей авокадо для здоров'я, підтверджених науковими дослідженнями.

1. В авокадо більше калію, ніж у бананах

Авокадо — найбагатше джерело калію. В одному авокадо більше калію, ніж у банані, хоча саме банани вважаються чемпіонами за вмістом цієї речовини. Дослідження показали, що саме брак калію підсилює ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсультів і ниркової недостатності.

2. Авокадо багате на корисні жири

У самому авокадо та в його олії багато ненасичених жирних кислот. Зокрема, олеїнова кислота, яка також входить до складу оливкової олії. Вона корисна для серця, нормалізує обмінні процеси й дає змогу боротися з раковими клітинами.

3. Авокадо знижує рівень холестерину

Дослідження показали, що вживання авокадо сприяє збалансуванню показників крові. Авокадо знижує рівень "поганого" холестерину до 20% і підвищує "хороший" на 1%, а також нормалізує тригліцериди в крові.

4. Авокадо корисне для очей

Авокадо багате на антиоксиданти, зокрема лютеїн і зеаксантин. Ці поживні речовини важливі для здоров'я очей, знижують ризик дегенерації жовтої плями й катаракти.

5. Екстракт авокадо може полегшити симптоми артриту

Дослідження показали, що завдяки великій кількості поліненасичених жирних кислот екстракт авокадо може знімати запалення та значно зменшити симптоми остеоартриту.

6. Авокадо допомагає схуднути

Додаючи до раціону авокадо, ви споживаєте менше калорій і довше зберігаєте ситість. У цих фруктах багато клітковини й мало вуглеводів, що також сприяє схудненню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найкращі продукти, щоб заїсти стрес

7. Авокадо збільшує користь інших продуктів

Дослідження підтвердили, що олія авокадо в салатах сприяє засвоєнню корисних речовин, які містяться в інших продуктах, їхня поживна цінність для організму збільшується від 2,5 до 15 разів.

Дієтологи назвали продукти, які допоможуть схуднути, коли людина спить. Експерти кажуть, що низькокалорійні продукти багаті на клітковину та білок - це ідеальний варіант. У ківі, наприклад, лише 45 калорій і він збагачений вітаміном C. У складі має два грами клітковини, яка поліпшує травлення та зменшує запалення.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисне авокадо: наукові факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі