понеділок, 28 грудня 2020 16:17

Чи допоможе українська вакцина в боротьбі з Covid-19

Чи допоможе українська вакцина в боротьбі з Covid-19
Наразі проходить розробка кандидата на вакцину. Фото: pixabay.com

Україна не боротиметься з пандемією за допомогою вітчизняної вакцини.

Триває робота над розробкою українського кандидата, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу "Україна 24".

"Ведуться роботи, ми координуємо певний процес, щоб випустити. Я б не сказав, що ми вже ведемо розробку вакцини - ведеться робота з розробки вакцини кандидата. У лабораторних модельних умовах цей кандидат показує результат. Тепер треба випустити хоча б перші 100 пробників. Цим займається приватна організація, що домовляється з нашими заводами-виробниками, які можуть виробити вакцину, про випуск перших пробних партій. Заводи-виробники отримують матеріал і чекають публікацій в науково визнаних журналах, бо є специфіка виробництва вакцин, а також всіх лікарських засобів проти ковіду", - розповів Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрали готові тести на коронавірус

За його словами, на вітчизняну вакцину у боротьбі з коронавірусом не варто розраховувати.

"Це була така глобальна домовленість, що кожен, хто розпочинає дослідження, відкриває повністю всі дані, які у нього є, запрошує експертів ВООЗ, і ведеться оцінка, щоб розуміти доцільність подальшої розробки, її ефективність і можливість залучення додаткових інвестицій, оскільки це розв'язання глобальної проблеми. Чи варто сподіватися, що ми вітчизняною вакциною боротимемося саме з цією пандемією – я б, напевно, все-таки не розглядав це питання", - додав лікар.

Для боротьби з Covid-19 варто проводити вакцинацію. Однак щеплення від коронавірусу необхідно робити вакцинами, які пройшли 3-тю фазу випробувань.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе українська вакцина в боротьбі з Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі