вівторок, 21 липня 2020 09:45

Британська вакцина проти коронавірусу тренує імунну систему: опублікували перші результати випробовувань

Британська вакцина проти коронавірусу тренує імунну систему: опублікували перші результати випробовувань
Велика Британія вже замовила 100 млн доз нової вакцини. Фото: unsplash.com

Вакцина проти коронавірусу, яку розробили в Оксфордському університеті, тренує імунну систему і може бути безпечною.

Результати випробувань, опубліковані в медичному журналі The Lancet, показують, що вакцина, яка перебуває у стадії розробки компанією AstraZeneca й ученими з Британського Оксфордського університету, не викликала будь-яких серйозних побічних ефектів. Вона викликала імунні реакції антитіл і Т-клітин. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські багатії скупили вакцину від Covid-19 - Bloomberg

Випробування за участю близько 1077 осіб показали, що ін'єкція привела до того, що вони виробляли антитіла і лейкоцити, здатні боротися з коронавірусом - за даними ВВС. Проте у 70% людей під час випробування виникла температура або головний біль.

Як стверджують дослідники, із цим можна впоратися звичайним парацетамолом.

Результати обнадійливі, але ще занадто рано говорити, чи достатньо цього, щоб забезпечити захист. Зараз проводять масштабніші випробування. Велика Британія вже замовила 100 млн доз вакцини.

20 липня мережу підірвала інформація, що представники вищого керівництва та великі бізнесмени Росії з квітня вакциновані експериментальним препаратом проти Covid-19 місцевої розробки.

Зараз ви читаєте новину «Британська вакцина проти коронавірусу тренує імунну систему: опублікували перші результати випробовувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі