неділя, 25 лютого 2018 05:25

Якими продуктами можна назавжди зіпсувати шлунок

Якими продуктами можна назавжди зіпсувати шлунок
Сухе вино, пиво, шампанське, гостра і смажена їжа можуть викликати виразку шлунка чи гастрит. Фото: volusia.com

Газовані солодкі напої, смажені продукти до хрусткої скоринки і алкоголь - найгірші продукти шлунка. Також на його роботу впливають тривалі перерви між прийняттям їжі.

Також небезпеку на стінки шлунка несуть гострі продукти, особливо мариновані з оцтом. Пиво, шампанське, вина, особливо сухі, можуть підвищити кислотність шлунка, пише healthystyle.info.

Менш небезпечні міцні алкогольні напої, оскільки володіють дубильними речовинами. В невеликих кількостях - 50-60 грамів - травній системі не зашкодять.

Виразкова хвороба або гастрит можуть виникнути від неправильного харчування, якщо людина їсть один або два рази на день з тривалими перервами, вживає велику кількість кави або міцного чаю. Також на виразку впливають стреси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які корисно їсти зі шкіркою

Також причиною пошкодження стінок шлунка і розвитку запальних процесів може бути хелікобактер пілорі - бактерія, що живе на слизових оболонках. Тому часто для лікування виразкової хвороби потрібно не тільки корекція харчування, але і антибактеріальна терапія.

Фахівці радять не пити каву на голодний шлунок, бо може виникнути печія і біль. Краще - через 20 хвилин після їжі. Це прискорить процес перетравлення їжі, сприяючи схудненню. Пити каву не варто людям з проблемним шлунком – наприклад, з виразковою хворобою, гастритом і підвищеною кислотністю.

Зараз ви читаєте новину «Якими продуктами можна назавжди зіпсувати шлунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі