вівторок, 13 серпня 2024 16:57

Як зберегти приємний запах тіла без дезодорантів: перевірені методи

Як зберегти приємний запах тіла без дезодорантів: перевірені методи
Менше кави, а більше зелені: як мати приємний запах тіла без дезодорантів Фото: pinterest

Замість маскувати сильний запах тіла, краще боротися з причинами його появи.

Щоденний душ, надійний дезодорант, регулярна депіляція волосся в зоні пахв і часта зміна постелі - стандартні правила гігієни, які ні для кого не стануть відкриттям.

Але спеціалісти виділяють чимало допоміжних способів, що впливають як на процес потовиділення, так і на вироблення речовин, які відповідають за запах нашого тіла.

Ось деякі варіанти, які найлегше адаптувати під звичний ритм життя.

Відмовтеся від антибактеріальних засобів

Вважають, що антибактеріальні засоби для душу відмінно вирішують як проблему неприємного запаху, так і, наприклад, допомагають регулювати появу висипань на тілі. Проте їхнє надмірне використання може навпаки шкодити шкірі - порушувати її мікробіом і усувати не лише шкідливі, а й корисні бактерії.

Альтернативний варіант дезодорантів з антибактеріальним ефектом - натуральні засоби з ефірними оліями та алюмокалієвими галуном. У випадку з гелями та милом теж краще вибирати засоби з природними компонентами. До речі, вони можуть бути спрямовані і на вирішення проблем із висипаннями на спині та плечах. Наприклад, якщо склад доповнений органічною сіркою, екстрактами трав, ніацинамідом, пантенолом та алантоїном.

Частіше тренуйтесь

Регулярні тренування - своєрідна детоксикація організму, впевнені експерти. Інтенсивні фізичні навантаження покращують метаболічні процеси, розганяють кров та лімфу, перешкоджаючи застійним процесам, що впливають на появу неприємних запахів тіла. Звичайно, під час виконання активних вправ посилюються потовиділення. Але завдяки цьому потові залози очищаються природним шляхом, що допомагає зменшити скупчення хвороботворних бактерій.

Використовуйте гідролати

Гідролати практично не мають запаху, зате мають природні антибактеріальні властивості, які допомагають продовжувати свіжість після душу. Рекомендується наносити їх не лише на тіло, а й на постільну білизну, щоб прокидатися з почуттям чистоти та відчувати легкий аромат свіжості від шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який запах може свідчити про розвиток онкології

Пийте менше кави

Кава та алкогольні напої - це активні стимулятори, які порушують терморегуляцію тіла, що призводить до посиленого потовиділення. До того ж кофеїн і алкоголь мають дегідратуючий ефект і зменшують запаси води в організмі. Кількість поту через це не зменшується. Але в ньому починають активніше розмножуватись хвороботворні бактерії, які викликають неприємний запах. Тому намагайся вживати більше чистої води, трав'яного та зеленого чаю – ці напої значно корисніші для організму.

Їжте більше зелені

Їжа має значний вплив на запахи нашого тіла, тому експерти радять не часто вживати цибулю, часник, червоне м'ясо, молочні продукти та гострі спеції. Насправді список продуктів, які впливають на запах тіла, можна продовжувати довго. Тому краще використовувати зворотний лайфхак і додати в раціон інгредієнти з високим вмістом хлорофілу (зелень, капуста, морські водорості та інші зелені рослини).

Хлорофіл діє як "природний дезодорант", борючись з хвороботворними бактеріями не лише на поверхні шкіри, але й всередині організму. Він може пом'якшувати не тільки запах поту, а й запах менструальних виділень. Хлорофіл можна вживати як у складі їжі, так і у вигляді добавок, що дуже зручно.

Деякі хвороби дають про себе знати несподіваним чином. Зокрема, запахами. Причому вони не завжди неприємні.

Ниркова недостатність пахне аміаком. Якщо щодня його відчуваєте, сходіть до лікаря. При проблемах із печінкою з рота може пахнути часником або тухлими яйцями. Ці ж "аромати" здатні виділятися і через потові залози, наприклад, з пахв. Справа знову в токсинах, які накопичуються у крові.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти приємний запах тіла без дезодорантів: перевірені методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі