четвер, 19 грудня 2019 10:08

Як вийти з бані здоровим: назвали заборонені продукти

Як вийти з бані здоровим: назвали заборонені продукти
У бані шкідливо пити воду Фото: webcommunity.ru

До походу в баню треба готуватися 3 дні. Змінити харчування, щоб їжа добре перетравлювалася. Інакше гнитиме в кишківнику, токсини потраплять у кров.

Про це розповідає столичний дієтолог Борис Скачко.

"Особливо в бані треба бути уважним із масажем. Його має робити лише людина з професійною підготовкою. Банщик має вміти переміщати кров, враховуючи стан людини. Щоб не зашкодити. В одного банщика за п'ять років помирає одна людина, а 10 отримують серцеву недостатність та інфаркти, за статистикою", - розповідає дієтолог.

Слід відмовитися від куріння. За високих температур розширюються судини дихальних шляхів. При вдиханні диму в парильні смоли ще більше шкодять.

У лазні не можна пити алкоголь і багато води.

Вода з їжею потрапляє в кров, потім через сполучну тканину — в клітини. Відбувається обмін речовин, а тоді вже вона виходить з організму.

А через високу температуру в лазні, вода не затримується у шлунку, а одразу виходить через шкіру. Для серця це велике навантаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 натуральних напоїв для зниження тиску

Названі продукти новорічного столу, які найбільш шкідливі для організму та фігури.

Очолює "антирейтинг" майонез. Його можна замінити грецьким йогуртом або звичайним йогуртом без злаків і наповнювачів.

Зараз ви читаєте новину «Як вийти з бані здоровим: назвали заборонені продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі