неділя, 22 квітня 2018 11:46

Як розрізняти нежить та гайморит: попади лікаря

Як розрізняти нежить та гайморит: попади лікаря
Гайморит викликає ниючий біль, який посилюється при нахиленні голови Фото: kakprostohealth.ru

Гайморит є проблемою є не тільки холодної пори року, а й міжсезоння. Усе починається чхання, болю в ділянці перенісся, чола чи всього обличчя, який віддає в зуби й основу носа. Столичний отоларинголог Світлана Швець розповіла, як не запустити хворобу до операції.

"Гайморит — це не ускладнення нежитю. Насправді це запалення гайморових пазух. Вони розташовані під очима і з'єднані з носом вузьким каналом, яким проходить повітря. Він може перекритися від дуже сухого повітря або надлишку слизу в носі. Тоді пазуха перетвориться на зам­кнений відсік, де збирається гній", - говорить лікар.

Симтоми гаймориті:

набрякає слизова оболонка носа

з'являється нежить

утруднюється дихання

виникає відчуття втоми

набрякають щоки

піднімається температура до 38°С.

на відміну від нежитю виникає тупий ниючий біль, який посилюється при нахиленні голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видалити чи залишити: розповіли, що насправді треба робити з аденоїдами

"Гайморит починається непомітно. Біль то виникає, то минає. Людина думає — це застуда. Лікується чаями. Від них дихати легше і голова не болить. А недуга розвивається далі. Якщо нічого не робити більше трьох тижнів, гайморит стане хронічним. Головне — не гріти запаленого носа. Від тепла гнійник може прорвати", - застерігає лікар.

Для профілактики гаймориту при появі нежитю слід промивати ніс солоною водою. У склянці води розвести пів чайної ложки морської солі. Набрати рідину в долоню і втягнути носом. Це промиває слизову.

Зараз ви читаєте новину «Як розрізняти нежить та гайморит: попади лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі