вівторок, 10 жовтня 2017 05:28

Як очистити зуби від каменю в домашніх умовах

Як очистити зуби від каменю в домашніх умовах
Зубний камінь частково можна видалити за допомогою домашніх засобів. Фото: Жемчуг

Камінь на зубах з'являється через недостатню гігієну рота, велику кількість м'якої їжі або проблеми з обміном речовин. Повністю видалити шкідливий наліт може тільки стоматолог, але частково над каменем можна "попрацювати" вдома.

Про це повідомив портал "Країна здоров'я".

Чорна редька. Її варто жувати з краплиною лимонного соку. Але навіть редька у чистому вигляді здатна відбілити зуби та прибрати камінь з ротової порожнини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часник, зубна нитка і відмова від солодкого лікують парадонтит

Перекис водню. Після вечірніх гігієнічних процедур треба робити примочку з 3% перекису. Змочити у розчині ватний тампон і прикласти до зубів. Тримати 2-3 хвилини.

Кора молодих гілок волоського горіха. 30 грам кори залити склянкою води і прокип'ятити впродовж 15 хвилин. Коли рідина вистигне, треба її профільтрувати. Двічі-тричі в день змочувати у відварі зубну щітку та чистити зуби впродовж 5 хвилин. Щоб запобігти повторному утворенню каменю, таку процедуру варто повторювати кожні 2 тижні.

У травні Кабмін запровадив додаткову сертифікацію якості медичного обладнання, виробленого у Європі. Фахівці стверджують, що це призведе до здорожчення стоматологічних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити зуби від каменю в домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі