четвер, 09 травня 2024 04:30

Що станеться з організмом, якщо не спати більше 48 годин

Що станеться з організмом, якщо не спати більше 48 годин
48 годин без сну вважається надзвичайним недосипанням Фото: pinterest

Недосипання може погіршити загальний стан здоров'я у довгостроковій перспективі.

Коли ви не спите протягом довгого періоду, може спостерігатися зниження концентрації уваги, емоційна реактивність, погіршення слуху та підвищений ризик смерті від нещасного випадку, пише ladbible.

Найгірше стає лише через 36 годин.

"Ваші когнітивні порушення погіршаться, тому ви відчуєте туманну пам'ять і нездатність вивчати інформацію або обробляти соціальні сигнали", - каже психолог і директор програми поведінкової медицини сну в клініці Клівленда Мішель Дреруп.

48 годин вважається надзвичайним недосипанням, зазначає психолог.

"Це пов'язано з тим, що тіло почне впадати в "мікросон". Тобто це кілька секунд, коли тіло та мозок вимикається. Потім почнуться галюцинації, коли ви вступите в 72-у годину без сну", - застеріг Дреруп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від чого відмовитись, щоб назавжди забути про безсоння

Також в цей час люди можуть почуватися нещасними. Мозок бореться з бажанням закритися, і це створить справді крихкий емоційний стан.

"Мікросон трапляється частіше при більш тривалих розтягуваннях, що є захисною реакцією організму, хоча вони надзвичайно небезпечні, якщо ви перебуваєте за кермом або працюєте з важкою технікою", - підсумував психолог.

У вересні українцям варто очікувати чотири хвилі магнітних бур. Вони будуть слабкої, середньої та сильної потужності.

З 6 вересня станеться перша сильна магнітна буря. Найчастіше в період сонячної активності люди відчувають апатію, сонливість, безсоння, головний біль. Хронічні хвороби загострюються.

Зараз ви читаєте новину «Що станеться з організмом, якщо не спати більше 48 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі