понеділок, 07 квітня 2014 18:30

7 способів зробити робоче місце комфортним

7 способів зробити робоче місце комфортним

Майже весь свій робочий день, ми знаходимося перед комп'ютером. Організм, відчуваючи дискомфорт, сигналізує нам про це: починає боліти спина, шия, поперек. Важливо вчасно звернути увагу на ці сигнали і виправити ситуацію. Кілька нескладних порад допоможуть відчувати себе комфортно під час робочого дня і позбавлять від неприємних больових відчуттів.

Не напружуйте очі

Сидячи перед комп'ютером, намагайтеся не напружувати очі. Для початку оберіть девайс з великим екраном, який повинен бути розташованим на відстані 20-30 см від очей. Найголовніше, щоб ви сприймали читану інформацію комфортно, не мружачись і не напружуючись.

Робіть перерви

Переривається на невелику розмову або чашечку кави кожні півгодини - це зробить вашу роботу набагато комфортнішою. Дуже важливо міняти обстановку: пройтися, вийти на вулицю, зайти в сусідній кабінет до колег.

Не сутультеся

Деколи в робочому кріслі хочеться розлягтися, помилково вважаючи, що так ми розслабляємося. Приємне полегшення ми будемо відчувати тільки перший час, а потім проблема тільки посилиться. Виробіть звичку сидіти рівно. Завжди. При цьому екран повинен знаходитися прямо перед очима, щоб знизити навантаження на шию.

Уникайте використання ноутбука

Справа в тому, що ноутбук спочатку не пристосований до багатогодинної роботі. Він створювався як заміна повноцінного комп'ютера, коли немає можливості його використовувати. Так, ноутбук розташований дуже низько, і волею-неволею ви завжди будете злегка нахилені і дивитися вниз. Плюс в "ноутбуковій" клавіатурі не дотримані всі ортопедичні норми для комфортного набору тексту.

Тримайте прямо зап'ястя

Під час набору тексту тримайте зап'ястя прямо і не згинайте їх, інакше ви ризикуєте отримати синдром зап'ястного каналу, який характеризується тривалим болем і онімінням пальців кисті.

Не схрещуйте ноги

Схрещування ніг навіть на короткий проміжок часу може стати причиною порушення кровообігу. Кращий варіант - поставити ноги на підлогу під кутом 90 градусів.

Використовуйте навушники або блютуз-гарнітуру

Навіть якщо ви не працюєте в call-центрі, але розмовляєте по телефону більше години на день, використовуйте навушники або блютуз-гарнітуру. І мова зараз йде навіть не про випромінювання, а про те, що коли ми багато розмовляємо по телефону, напружуються шийні і спинні м'язи.

Зараз ви читаєте новину «7 способів зробити робоче місце комфортним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі