четвер, 22 листопада 2018 23:28

7 ознак того, що слід обстежити печінку

7 ознак того, що слід обстежити печінку
За умови своєчасного лікування печінка здатна самовідновлюватися. ФОТО: thejakartapost.com

Печінка є життєво важливим органом. Вона очищує кров від токсинів і відіграє ключову роль в обміні речовин. Загалом виконує в організмі більш ніж 90 різних функцій.

Порівняно з більшістю захворювань патології печінки відчутно дають про себе знати лише тоді, коли проблема дійсно запущена. До того можуть спостерігатися незначні симптоми. Частіш за все їх ігнорують. Перелік таких симптомів подав ресурс про здоров'я health24.com

1. Свербіж. Може виникати через потрапляння у кровотік жовчі, зумовлене ушкодженням печінки. За таких обставин насичена жовчю кров накопичується під шкірою. Це й викликає свербіж. Виникати він може в будь-якій частині тіла.

2. Капілярна сітка. Причиною може виявитися порушення метаболізму гормонів, зокрема різке підвищення рівню естрогену. За ці процеси відповідальна саме печінка.

3. Поява синців після незначного удару. Така проблема означає, що необхідні для нормального згортання крові білки виробляються в недостатній кількості. Виною всьому може бути ушкодження печінки: утворення цих речовин є саме в її компетентності.

4. Неприємний запах з роту. Цей симптом характерний для багатьох захворювань. Серед них й один із найбільш небезпечних — печінкова недостатність. За її наявності в запаху присутній буде фруктовий або мускусний відтінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожиріння корисне: вчені зробили сенсаційну заяву

5. Плями й гіперпігментація шкіри. Такі ознаки можуть свідчити про уповільнення роботи печінки. Коли цей орган працює не на повну, рівень гормону естрогену в крові зростає. На фоні цього виробляється більше меланіну — речовини, відповідальної за пігментацію шкіри. Характерні плями можуть проступати як на обличчі, так і по всьому тілу.

6. Червоні долоні. Таким симптомом може проявлятися порушення гормонального фону, спричинене ураженням печінки.

7. Розсіяність. Порушення роботи печінки призводить до збою в обміні речовин. За таких умов організм отримує недостатньо енергії, через що страждає й головний мозок. Свої функції він тоді теж виконує не на повну. Так з'являються проблеми з концентрацією уваги, пам'яттю й мисленнєвими процесами.

Раніше розповіли вплив на організм, який чинять штучні цукрозамінники. Як виявилось, споживання цих речовин здатне зумовити безліч проблем зі здоров'ям. Серед них і токсичне ураження печінки.

Зараз ви читаєте новину «7 ознак того, що слід обстежити печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі