четвер, 04 жовтня 2018 13:15

Як штучні цукрозамінники впливають на організм

Як штучні цукрозамінники впливають на організм
Штучні замінники цукру отруюють мікрофлору кишечника, а разом з нею й увесь організм. ФОТО: aif.ru

Штучні підсолоджувачі шкодять мікрофлорі кишечнику. Їх споживання може призвести до токсичного ураження печінки, появи мігреней і серцевого нападу, розвитку раку, діабету, ожиріння й набутого слабоумства.

Вчені із Сінгапуру перевірили вплив на мікрофлору людського кишечнику 6 основних замінників цукру. Брали такі, як аспартам, сукралоза, сахарин, неотам, адвантам й ацесульфам калію. У кишкові бактерії вчені попередньо додали флуоресцентну речовину, яка реагує на виділення токсинів. Експеримент показав, що під час взаємодії мікрофлори кишечнику з кожним із 6 замінників цукру, бактерії дійсно почали активно вивільняти токсичні речовини. Для цього вистачило всього 1 мг/мл підсолоджувача. Чим більше його додавали, тим більше токсинів утворювалося. Пише відоме британське видання Dailymail.

Отруюючи мікрофлору кишечнику, штучні замінники цукру шкодять травленню, імунітету й гормональному фону. Також порушують процес засвоєння поживних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 способів відмовитись від цукру

Аспартам є найпоширенішим замінником цукру. Його додають до складу низькокалорійної їжі, продуктів із поміткою "без цукру" і в напоях. Більш ніж 6000 видів харчової продукції виготовляється з його використанням. Серед них жувальні гумки, готові десерти, газовані дієтичні й порошкові напої. Та навіть аптечні вітаміни й льодяники проти кашлю. Згідно з даними за 2015 рік, ця речовина присутня в раціоні близько 200 мільйонів людей по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Як штучні цукрозамінники впливають на організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі