четвер, 05 січня 2017 17:10

5 дієт, які вбивають організм

5 дієт, які вбивають організм
Фото: womenshealthmag.com

Радикальні дієти не тільки не дають результату, а й шкодять організму. Gazeta.ua зробила підбірку модних дієт, на які краще "не сідати" в цьому році.

Лимонадна дієта

Ця дієта вимагає 10-денний курс голодування. Не можна нічого їсти, крім напою з води, лимонного соку, кленового сиропу і кайенского перцю. Спочатку це мала бути програма для очищення організму від шлаків, але завдяки рекламі з боку "зірок" швидко увійшла в моду як метод, що дозволяє швидко скинути вагу.

Така "голодна" дієта хоч і сприяє швидкому схудненню, але приносить організму тільки шкоду. Вона неминуче гарантує повернення скинутих кілограмів.

Такі різкі коливання ваги негативно позначаються на здоров'ї. Жоден з інгредієнтів цієї дієти не очищає організм.

Місячна дієта

Ця дієта створена на припущенні, що, оскільки людський організм складається з води, він підпорядковується фазами Місяця в тій же мірі, що моря і океани. Тому голодування в повний місяць нібито за добу очищує організм, позбавивши його від надлишків води і зайвих кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як добре виглядати після новорічних свят

Як зазначає дієтолог Еліс Левайн, хоча короткострокові періоди голодування ніякої шкоди здоровій людині принести не можуть, ідея, що лежить в основі дієти, науково не доведена.

Дієта на дитячому харчуванні

Дотримуючись цієї дієти варто харчуватися готовими дитячими пюре з баночок, що містять натуральні продукти, без штучних барвників і консервантів. Це дозволяє перейти на дробове харчування невеликими порціями і схуднути.

Такий раціон не підходить для довгого застосування. Відсутність необхідності пережовувати їжу негативно позначається на щелепно апараті та на травленні.

Дитяче харчування не дає дорослому організму необхідну кількість клітковини, білків і жирів.

Дієта на капустяному супі

Протягом тижня раціон обмежується лише овочевим супом з капусти та води. Калорійність такого харчування дуже низька, менше тисячі калорій в день.

Як вважає фахівець з харчування Ерін Палинський-Уейд, настільки значне обмеження калорійності не є здоровим способом схуднення.

Кількість одержуваних з їжею калорій настільки мала, що уповільнює обмін речовин.

Ця радикальна дієта може привести до дефіциту в організмі життєво важливих елементів живлення - білків і жирних кислот.

Сокова дієта

Вона передбачає на деякий час - від трьох до десяти днів - виключити з раціону все, крім натуральних свіжих фруктових і овочевих соків.

Основний недолік такої дієти, заявила CBS News фахівець зі спортивного харчування з Каліфорнійського університету Ліз Еплгейт - це дефіцит білків і калорій, що позбавляє організм необхідних для життя речовин і енергії.

Це призводить до уповільнення метаболізму під час дієти і швидкому поверненню скинутих кілограмів після повернення до нормального харчування.

Зараз ви читаєте новину «5 дієт, які вбивають організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі