субота, 12 листопада 2016 15:00

3 дієві способи знизити тиск

3 дієві способи знизити тиск
Фото: gospo.top

Високий тиск - постійний супутник людей, які живуть у постійному стресі. В додачу мають погані звички, нерегулярне і шкідливе харчування. Дивлячись на це, уже мало дивується, що гіпертонія буває у молодих людей. Розповідає Gazeta.ua столичний кардіолог Ігор Костишин.

"Чоловіки 30 років мають високий тиск частіше ніж жінки. У них судини — вразливіші. А в жінок їх бережуть гормони. Ті, що часто стикається з такою проблемою мають власні варіанти її вирішення. Це прості, але дієві способи як знизити тиск. Зачасту люди бояться йти в лікарню, але й не знають як самим мобі можна допомогти, - каже лікар".

Щоб знизити тиск в домашніх умовах варто скористатися такими порадами:

Холодна вода

Потрібно пополоскати ноги приблизно одну-дві хвилини в тазику з холодною водою. Робити це можна сидячи на стільці, опустивши ноги в таз з водою або стоячи в ньому.

В якості альтернативи можна потримати під холодною водою руки кілька хвилин (вода повинна рівномірно впливати на руки, починаючи від долонь і закінчуючи передпліччями). В кінці цієї процедури можна побризкати на обличчя холодною водою і прикласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

Яблучний оцет

Він чудово знижує тиск не менш ніж на двадцять п'ять – тридцять п'ять одиниць. Намочені в оцті ганчірки потрібно прикладати до голих стоп ніг і залишати на 15 хвилин.

Читайте також: Надмір страху захворіти спричиняє інфаркт

Чай з м'ятою

Цей чай швидко приводить тискв норму. його можна замінити на суміш зі склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити воду потрібно в один прийом. Тиск знижується на 15-20 пунктів протягом 20-30 хвилин.

При різкому стрибку тиску в першу чергу потрібно розслабитися і спробувати затримувати дихання на видиху по 8-10 секунд протягом 3 хвилин. Цей прийом здатний дуже швидко знизити тиск на 30 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «3 дієві способи знизити тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі