середа, 22 квітня 2020 14:59

200 добровольців випробують німецьку вакцину проти Covid-19

200 добровольців випробують німецьку вакцину проти Covid-19
Тестування потенційних вакцин на людях - важливий етап створення безпечного і ефективного препарату проти Covid-19. Фото:pexels

Перше клінічне випробування вакцини проти коронавірусу схвалив Інститут вакцини і біомедичних препаратів імені Пауля Ерліха в Німеччині.

Дозвіл на проведення клінічних випробувань схвалили за результатами ретельної оцінки профілю потенційної користі та ризику для кандидата для вакцинації, про це повідомляє пресслужба Інституту.

"Завдяки попереднім інтенсивним науковим консультаціям із розробником препарату BioNTech, Інститут імені Пауля Ерліха зміг завершити процес за 4 дні", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вивчатимуть дію препарату, який допомагає при Covid-19

Вчені наголосили, що тестування потенційних вакцин на людях - важливий етап створення безпечного і ефективного препарату проти Covid-19 для жителів країни і всього світу.

200 здорових добровольців віком від 18 до 55 років візьмуть участь у першій частині клінічного випробування. Кожного з них вакцинують "одним із декількох злегка модифікованих варіантів вакцини". Деякий час усі добровольці перебуватимуть під наглядом, після чого настане другий етап випробувань.

Вчені Оксфордського університету починають клінічні випробування на людях вакцини від коронавірусу. Випробування розпочнуться з 23 квітня. У розробку вакцини Британія вклала більше грошей, ніж будь-яка інша країна в світі. Тому 2 з провідних розробок відбуваються в Оксфорді й Імперіалі.

Зараз ви читаєте новину «200 добровольців випробують німецьку вакцину проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі