четвер, 05 листопада 2009 18:18

За півгодини в кедровій бочці худнуть на півтора кілограма

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Наталія Кхалагі париться у кедровій бочці в оздоровчо-відпочинковому центрі у Львові. Після процедури схудла на півтора кілограма
Наталія Кхалагі париться у кедровій бочці в оздоровчо-відпочинковому центрі у Львові. Після процедури схудла на півтора кілограма

Львів"янка 26-річна Наталія Кхалагі ходить до сауни двічі-тричі на тиждень. Перевагу віддає інфрачервоній та фітосауні "Кедрова бочка". Вона у формі дерев"яної скриньки, в якій відкривається передня панель. Усередині лава. У такій сауні може паритися одна людина. Її люблять жінки, бо завдяки процедурі очищується шкіра, меншає целюліт, вона допомагає схуднути. Єдина у Львові фітосауна працює в оздоровчо-відпочинковому центрі на Сихові.

— Я займаюся фітнесом. Сауна після заняття добре розслаблює м"язи, — розповідає Наталія. — Із потом виходять молочна кислота та шлаки. Легкість в організмі неймовірна.

В оздоровчому центрі стоять плетені крісла, на стінах — фотографії жінок та пейзажі. Пахне евкаліптом і травами.

— Готую клієнтам чай із шипшини, меліси. Їх збирає мама, — розповідає власник центру Юрій Гома, 47 років. — Сьогодні рідко хто йде в сауну з пивом, люди дбають про здоров"я.

Кедрова бочка стоїть у кутку. Юрій купив її на одній із медичних виставок у Львові.

— Казали, що вона зі старого кедра, якому 250 чи 300 років. Ріс він на Алтаї. Сауна швидко прогрівається. Можна паритися і при 80 градусах, але найкомфортніша температура 57–60.

Сьогодні рідко хто йде в сауну з пивом, люди дбають про здоров"я

Запрошує до фітосауни. Наталія роздягається, закутується в рушник. Сідає на лаву в бочці та зачиняє дверцята. Видно тільки її голову. До вуха чіпляють кліпсу, яка фіксує кількість ударів серця на хвилину та втрачені кілокалорії.

— Схуднення залежить від зашлакованості організму, — пояснює Юрій. — Нормально, коли за півгодини втрачаєте півтори тисячі кілокалорій. Буває, під час перших процедур клієнти мало потіють. Через зашлакованість організму погано відкриваються пори. Але через дві-три процедури організм готовий очищуватися.

Для Наталії вмикають телевізор. Сидіти має півгодини. Перші 15 хв. тіло прогрівається сухим теплом. Потім у бочку надходить пара з ефірними оліями й ароматами піхти, кропиви, м"яти чи лимона. Зовні сауна суха. Юрій каже, її можна ставити вдома. Приміщенню шкоди не завдає, під"єднання до каналізації не потребує.

Після сауни Наталія стає на ваги. Вона схудла на 1,5 кг.

Зараз ви читаєте новину «За півгодини в кедровій бочці худнуть на півтора кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі