— Пінки приписуємо хворим на легені, шлунок чи серце, — пояснює Людмила Романченко, 57 років, завідуюча фізіотерапевтичного відділення Чернігівської лікарні N3. — Дітям призначаємо їх для зміцнення імунітету як останній етап лікування виснаженого пневмонією організму.
Раніше пінки готували з желатину або яєчного білка. Зараз роблять із суміші яблучного соку та сиропу кореня солодки. Його збагачують киснем на апараті "МИТС".
— На смак пінка, наче ванільне морозиво, — каже 4-річна Аня Назаренко. Дівчинка лікувалася від пневмонії у фізіотерапевтичному відділенні Чернігівської міської лікарні N3. — Та й на вигляд схожа на морозиво ріжок. Я б ще одну порцію з"їла.
×
Коментарі