понеділок, 11 червня 2007 16:00

У пінку додають сироп кореня солодки

— Пінки приписуємо хворим на легені, шлунок чи серце, — пояснює Людмила Романченко, 57 років, завідуюча фізіотерапевтичного відділення Чернігівської лікарні N3. — Дітям призначаємо їх для зміцнення імунітету як останній етап лікування виснаженого пневмонією організму.

Раніше пінки готували з желатину або яєчного білка. Зараз роблять із суміші яблучного соку та сиропу кореня солодки. Його збагачують киснем на апараті "МИТС".

— На смак пінка, наче ванільне морозиво, — каже 4-річна Аня Назаренко. Дівчинка лікувалася від пневмонії у фізіотерапевтичному відділенні Чернігівської міської лікарні N3. — Та й на вигляд схожа на морозиво ріжок. Я б ще одну порцію з"їла.

Зараз ви читаєте новину «У пінку додають сироп кореня солодки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі