четвер, 28 січня 2010 19:07

Швидке схуднення шкодить ниркам

Рік тому 26-річний Сергій Глушко із Сумщини важив 100 кг. Зараз — 74 кг.

— Тричі на тиждень ходжу в тренажерний зал. Бігаю із поясом для похудіння не менше 3 кілометрів. Не їм хліба, солодощів, майонезу та кетчупу. Найважче не їсти після шостої. Дозволяю собі лише чай із сиром. Коли дуже голодний, випиваю сире яйце.

Схуднути Сергій вирішив після того, як через зайву вагу розійшовся з дівчиною.

— Вона постійно дорікала, що я товстий. Сміялася, що почнеться дзеркальна хвороба. За перший місяць я втратив 10 кіло. Далі менше. Тепер підтримую сталу вагу.

Лідія Кравченко, 43 роки, щомісяця голодує по сім днів. За півроку її вага знизилась з 93 кг до 80. Про метод циклічного голодування дізналася від подруги, яка вилікувала зоб.

— Хотіла би полікувати фіброміому, але поки що покращень немає. Зате позбулася неприємного запаху з рота. Ця проблема була з 25 років через застій жовчі. Голодування починаю за сім днів до початку менструації. Перші два дні п"ю лише воду з розрахунку 0,3 літра на вагу. Кількість рідини можна перевіряти по кольору сечі. Якщо вона прозора, значить, води достатньо. Двічі на день роблю очисну клізму, а на ніч — сліпе зондування. Випиваю воду із ксилітом і лягаю на правий бік на грілку.

Наступні п"ять днів Лідія Миколаївна вживає клітковину, яку купує в аптеці.

— Їсти не хочеться. Почуваюся легко. Я схудла б іще більше, якби після голодування роздільно харчувалася.

Циклічне голодування корисне для жінок від 40 років. У них клітини не відновлюються.

— До мене звертаються в основному жінки із сильним бажанням скинути вагу, — каже лікар Олександр Ворошилов, 57 років. Він розробляє індивідуальні методи схуднення для кожного клієнта. За консультацію бере 600 грн. — Дотримуючись методики періодичного голодування, можна втрачати кілограм за день. Із кожним зайвим кілограмом збільшується ризик захворіти на різні недуги. У жінок з ожирінням у 20 разів частіше розвивається рак статевих органів, у чоловіків — товстої кишки та передміхурової залози. При другому ступені ожиріння смертність більше у 2–2,5 раза, при третьому — у чотири-шість разів.

У столичному спортклубі "ФітКевз" визначають кількість жиру в організмі. Потрібно стати босими ногами на електронні ваги. На дисплеї висвічується загальна вага і відсоток жирових клітин.

— У мене їх удвічі більше норми — 20 відсотків, а вага 83 кілограми, — каже киянка Лідія, 54 роки. — Тренер порадила мені працювати не на зменшення маси тіла, а саме на скидання жирових клітин. Для цього потрібні активні, швидкі тренування.

Дієтолог Київського центру здоров"я Наталія Самойленко, 33 роки, радить не скидати більше 1–1,5 кг за тиждень.

— У спортклубах половину тренування присвятіть аеробіці, іншу — силовим вправам. Тоді буде нормальний темп схуднення. Утрата великої ваги за короткий термін шкодить серцю, ниркам, шлунково-кишковому тракту. Крім того, при швидкому схудненні кілограми так само швидко повертаються. Перед голодуванням проконсультуйтесь із лікарем. Неграмотність може призвести до дистрофії внутрішніх органів. Організм почне їсти сам себе. Не можна голодувати дітям, вагітним, хворим із виразкою та камінням у жовчному міхурі.

Зараз ви читаєте новину «Швидке схуднення шкодить ниркам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі