понеділок, 30 грудня 2019 07:25

Спиртні напої закушують ківі

— Шампанське містить гази, завдяки яким алкоголь швидше всмоктується, — каже нарколог 64-річна Людмила Кондратюк із Черкаського наркологічного центру. — Людина вмить п'яніє, але швидко й тверезіє.

Алкоголь із міцних напоїв всмоктується повільніше, однак і виходить довше.

— Є добова норма — 40 грамів міцних напоїв, 125 вина або 330 грамів пива, — продовжує. — Від такої кількості спиртного не буде шкоди організму й похмілля наступного дня. Варто вживати один вид алкоголю.

— Випите закушуйте м'ясними й рибними стравами, овочами. Корисно їсти шматочок лимона з сіллю і ківі. Фрукти містять речовини, що допоможуть перетравити спиртне, жирну і білкову їжу. Слід вживати багато води чи соку, але уникати газованих напоїв.

Якщо забагато випили, наступного дня з'являються симптоми похмілля — нудота, блювота, головний біль. Аби полегшити стан слід прийняти прохолодний душ.

— Людині треба випити багато води й чаю. Добре діє розсіл чи мінеральна вода "Боржомі". Слід прийняти будь-який сорбент, що поглине токсини з шлунково-кишкового тракту і виведе їх з організму.

Зараз ви читаєте новину «Спиртні напої закушують ківі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі