пʼятниця, 29 березня 2019 05:41

Санаторій "Шаян" готовий приймати відвідувачів у будь-яку пору року

  Санаторій ”Шаян” — одна з найдавніших і найвідоміших закарпатських оздоровниць
Санаторій ”Шаян” — одна з найдавніших і найвідоміших закарпатських оздоровниць

— Навесні організм дуже втомлений і виснажений. Постійна слабкість і роздратованість не дають нічого зробити. Тому я останні кілька років їжджу в санаторій набиратися сил, — каже 40-річна Олена Нестерович зі Львова.

Жінка обирає закарпатський санаторій "Шаян" неподалік Хуста.

— Уперше приїхала сюди за чистим карпатським повітрям. Виявилося, що тут ще й неймовірно цілющі мінеральні води. Ними я й вилікувала свій цистит, який мучив роками. А природа тут яка прекрасна. Довкола ліс, річка, видніються гори і найголовніше — тиша.

Санаторій "Шаян" — одна з найдавніших і найвідоміших закарпатських оздоровниць. Колектив готовий приймати пацієнтів з усієї України та з-за кордону цілий рік.

— Наш курорт протягом попередніх двох десятиліть став популярний для українців та іноземців, — каже головний лікар санаторію "Шаян" Любомир Прокопович. — Кількість відвідувачів постійно зростає завдяки унікальному досвіду медиків і цілющій мінеральній воді. Не останню роль в цьому відіграє розташування — мальовнича долина на лівому березі річки Тиси біля підніжжя Вигорлат-Гутинського хребта Карпат. Він захищає санаторій від вітрів із трьох боків. Завдяки цьому маємо чудові кліматичні умови. Від оздоровниці до райцентру Хуст з мальовничим замком лише 15 кілометрів.

У Шаяні виліковуються люди з гастритами, виразкою шлунка, хворобами нирок, кишківника. Також тут можна відновити свої сили після перенесених операцій. Якщо є збої в обміні речовин, цукровий діабет чи хвороби хребта та суглобів, то мінеральні води Шаяну допоможуть почуватися краще.

— Щодо захворювань хребта, то в нашому санаторії робимо підводну витяжку, — розповідає Любомир Несторович. — Ця методика лікування й профілактики є однією з найбільш ефективних. Вона дає змогу усувати підвивихи міжхребцевих дисків, покращує кровообіг і живлення хребта. А головне — знімає біль.

На території оздоровниці є два спальні й лікувально-діагностичний корпуси, бювет мінеральних вод, їдальня, господарські будівлі. Також розташована лісопаркова зона, спортивні майданчики, серед яких і з тренажерами для механотерапії. Санаторій має власний бювет мінеральних вод, а також артезіанську свердловину, яка забезпечує цілодобовим водопостачанням.

— Можемо прийняти понад 200 пацієнтів. У загальнотерапевтичному відділенні маємо 170 ліжок, а у відділенні реабілітації хворих на цукровий діабет — 30. Пропонуємо комплексне індивідуальне лікування за демократичними цінами.

Перебування пацієнтів і відпочивальників у санаторії "Шаян" розробляють згідно з вимогами науки курортології. Лікувально-охоронний режим, дієтичне харчування, профілактичні процедури, доцільні розваги повинні максимально відновити якість життя пацієнтів. Програма індивідуальна для кожного пацієнта.

— Лікарі мене обстежили і відразу розробили план лікування. Призначили дієту, яка найбільше підходить, а також розклад процедур. Окрім цього, в оздоровниці є можливості весело та цікаво провести вільний час. Я дуже любила їздити на екскурсії Закарпаттям. Там познайомилася з жінкою із санаторію. Тепер приїжджаємо в однаковий час, щоб разом лікуватися, — ділиться Олена Нестерович.

На курорті облаштовані спортивні майданчики. Також є можливість грати у волейбол, бадмінтон, теніс. На кінній базі поблизу оздоровниці можна навчитися верхової їзди. Проїхати каретою дорогами Шаяна. Шанувальники екстриму мають можливість спробувати сплав гірською річкою. На території санаторію є кафе, кабельне телебачення, інтернет, Wi-Fi, бібліотека, тренажерний зал.

На сайті санаторію http://sanshayan.com.ua/ потенційні відвідувачі можуть дізнатися всю необхідну інформацію. Якщо виникли питання, то можна зателефонувати за номерами: +38 (096) 208 72 72 або +38 (03142) 5 92 30. Також клієнти мають змогу написати ­електронного листа на адресу: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Санаторій "Шаян" готовий приймати відвідувачів у будь-яку пору року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі