понеділок, 23 квітня 2012 00:45

Пшоняна каша поліпшує запах із рота

— Не розумію людей, котрі з запахом із рота борються бальзамами для полоскання, — каже столичний стоматолог Марина Білик, 26 років, із Національної медичної академії. — Такі бальзами добре використовувати після чищення зубів, прийому їжі, щоб освіжити порожнину рота. Інколи їх застосовують курці чи щоб приховати запах алкоголю.

Стоматолог пояснює, що запах із рота — це зазвичай проблема шлунка.

— Фахівець визначить стан ясен, зубів, чи немає запалення. Якщо ротова порожнина в порядку, потрібно йти до гастроентеролога.

Киянка Ганна Безклепченко, 43 роки, два роки мала запах із рота. Хворіла на гастрит і підвищену кислотність. Лікарі радили їй сісти на дієту, щоб розвантажити шлунок.

— Треба їсти більше овочів і фруктів. Обов'язково зелень і щодня вживати пшоняну кашу, — розказує. — Двічі на день полоскала рот відваром кореневища аїру. Його також треба пити. Відварювала по дві столових ложки на літр води. Протягом дня потрібно випити півсклянки. Запах із рота зник за місяць.

Зараз ви читаєте новину «Пшоняна каша поліпшує запах із рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі