пʼятниця, 12 серпня 2011 05:30

Порошок із гінкго поліпшує ерекцію

Автор: фото: Олена Власова
  Дерева гінкго в Рівне Анатолію Терещуку привезли з Київського ботанічного саду та з Абхазії
Дерева гінкго в Рівне Анатолію Терещуку привезли з Київського ботанічного саду та з Абхазії

Родина Терещуків із Рівного вирощує біля будинку кілька десятків дерев гінкго білоба. 78-річний Анатолій Іванович сушить листя, перемелює його на кавомолці й вживає як вітамінну добавку. Каже, це сповільнює процеси старіння.

— Почуваюся молодшим на дев'ять років. Гінкго — кращий друг пенсіонера, бо понижує тиск і розширює судини. Прискорює одужання після інсульту та інфаркту. Рослина корисна при діабеті, хворобі Альцгеймера, ревматизмі, слабкому зорі.

Анатолій Терещук 10 років приймає саморобні препарати з гінкго. Саджанці рослини привезли знайомі з київського ботанічного саду та з Абхазії.

— Готові препарати продаються в аптеках, але вони дорогі. Мені легше зробити настоянки та відвари самому. Ефект з'являється через один-три місяці, — каже він.

Чоловікам гінкго допомагає при проблемах з ерекцією та захворюваннях простати.

— Листя збираю із червня по жовтень три-п'ять разів. У різні періоди в рослині утворюються нові речовини. Тому все зібране листя змішую. До порошку з гінкго додаю січений кріп або петрушку. Вживаю по дрібці двічі на день з їжею: посипаю каші, картоплю, гарніри. Додаю в кефір, який випиваю перед сном.

Готує домашню настоянку з гінкго. Засипає у пляшку 10 г сухого подрібненого листя і заливає його 300 мл міцної горілки або спирту. Суміш настоює два тижні, щодня її треба збовтувати.

— Настоянка придатна два роки. Це аналог препарату танакан рідкої форми, який продають в аптеках.

Проти стресу робить настій із трьох частин гінкго, двох звіробою та однієї частини меліси. П'є тричі на день протягом місяця, по півсклянки перед їжею.

Насіння гінкго містить вітамін В12. Ядра очищають від шкаралупи, вимочують у підсоленій воді та смажать в олії.

— Сире насіння їсти не можна, воно отруйне. Від 5–10 плодів різко підвищується температура, порушується дихання, нудить. М'якоть подразнює шкіру рук, тому збирати плоди треба в гумових рукавичках.

Зараз ви читаєте новину «Порошок із гінкго поліпшує ерекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі