Юлія Бородіна, 21 рік, із Черкас їсть на сніданок гороховий суп та ячмінну крупу.
— Я ними наїдаюся. Помітила, що стала почуватися добре, — запевняє дівчина.
Обласний дієтолог 78-річна Галина Полинько каже, що корисними є "англійські" сніданки.
— Ранок краще починати з горохового пюре чи супу, — радить Галина Андріївна. — Розпочинається період гострого гіповітамінозу — організм людини отримує мало вітамінів.
Дієтолог радить їсти квасолю, висівковий хліб, квашену та сиру капусту.
— Квашена капуста зберігає вітамін C, — веде далі Галина Полинько. — Ще корисними будуть компоти із сухофруктів.
Між сніданком та обідом, а також між обідом та вечерею потрібно з"їдати яблуко чи апельсин. Людям, які багато працюють, потрібен "п"ятиразовий харч".
Чай краще пити у першій половині дня, додаючи до нього дві чайні ложки меду.
— Щодня раджу випивати не менше літра рідини, — каже дієтолог. — Мінеральна вода тут особливої ролі не відіграє. Корисно пити і звичайну столову воду.
Коментарі