пʼятниця, 30 березня 2012 06:45

П'явками покращують імунітет і настрій

Після грипу та застуди навесні найважче відновлювати сили, бо вітамінів у фруктах та овочах майже не залишилося. Через знижений імунітет загострюються хронічні недуги.

— Застуда перейшла у трахеїт, потім бронхіт. Набрякло і боліло так, що не міг дихати. Стараюся уникати антибіотиків, але цей раз послухався терапевта, — говорить львів'янин Богдан Драгоморецький, 40 років. — Пропив курс 10 днів. Видно, невдало препарат підібрали, бо на п'ятій таблетці почало нудити, а ще за день почалося послаблення. З тих пір два тижні не можу налагодити травлення. Сили десь усі витекли, часом по стінці ходжу.

Сусідка Богдана цікавиться нетрадиційною медициною. Порадила йому лікуватися травами і пошукати клініку, де ставлять п'явки. Вона лікувала ними варикоз.

— П'явками лікують усі недуги, крім тих, коли не згортається кров, — розповідає львівський гірудотерапевт Богдан Паленичак, 42 роки. — П'явки виробляють близько сотні унікальних речовин, які зі слиною потрапляють у кров пацієнта. Кожна п'явка — це фармацевтична фабрика. Гірудотерапією можна замінити курс антибіотиків.

Під час запалення організм блокує осередок інфекції. До хворого місця гірше надходить рідина, а з нею і ліки. Тому антибіотики не завжди допомагають. Якщо збільшити дозування, страждатиме печінка. Ферменти, які виробляють п'явки, пробивають цей бар'єр.

— У їхніх слинних залозах виробляються речовини, що здатні затримувати ріст бактерій. Також покращують кровообіг та відновлення клітин. П'явки підсилюють імунітет, лікують затяжні та хронічні хвороби.

За сеанс використовують п'ять-сім п'явок. Їх вирощують у лабораторіях. Лікар ставить паразитів на біологічно активні точки, пов'язані з хворими органами.

— Біль, наче комар укусив. П'явка відразу виділяє знеболювальне. Почергово то смокче кров, то вбризкує цілющі речовини. Як нап'ється, відпадає сама. Це може бути за 10 хвилин або й 40.

Під час сеансів організм виробляє ендорфін — гормон задоволення. Разом зі зміцненням імунітету покращується настрій та самопочуття.

Зараз ви читаєте новину «П'явками покращують імунітет і настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі