понеділок, 24 червня 2013 06:00

"Пацієнт бачить, як його капілярами рухається кров"

Новий апарат для обстеження судин презентували на науковій конференції у столичній клініці інноваційних технологій. Пристрій визначає найменші зміни в судинах та ризики для здоров'я. Ідея створити такий прилад виникла у доктора медичних наук Уляни Лущик.

— Патології судин дуже помолодшали. Від них найчастіше помирають не лише в Україні, а й у світі. Є багато методів діагностувати хвороби судин, та проблем не меншає. Лікарі не можуть правильно визначити діагноз. Ми розробили інноваційний метод, за яким можна діагностувати будь-які судинні відхилення детально і точно.

До створення апарата залучили провідних науковців: завідувача відділу аналітичної механіки інституту математики Віктора Новицького, кандидата фізико-математичних наук Олега Федотенка.

— На апараті хворому показують об'ємні судини, а не чорно-білу одноманітну картинку. Пацієнт бачить, як його капілярами рухається кров. Серцево-судинна система схожа на трубопровід. Людину не цікавить, як саме вода подається. Її цікавить, скільки витече з крану. Приблизно так і з кров'ю — серце й мозок мають отримати необхідну її кількість. Але судини, на відміну від труб, увесь час рухаються, скорочуються. Тому систему кровообігу так важко детально обстежити.

60-річному пацієнту перевіряти судини почали з першого дня лікування. В руках капіляри погано працювали, а в ногах були ледь помітні.

— За п'ять днів ін'єкцій кров до кінцівок поступала краще. Здорові капіляри — рівні. У чоловіка  були звивисті. За 10 днів майже вирівнялися, і це було видно на екрані. Обстеження також показало, що швидкість руху крові прийшла в норму. У пацієнта покращилось самопочуття, минула тяжкість у ногах, нормалізувалась температура, — розповідає Уляна Богданівна.

— Пристрій стане у пригоді санаторіям, курортам та центрам реабілітації. Санаторно-курортне лікування спрямоване на те, щоби зменшувати ризик для здоров'я, пов'язаний з патологіями судин.

— Апарат скринінгу судин — це комплексний погляд на кровоносну систему, з її опором, еластичністю стінки, тонусом. Технологія дозволяє діагностувати пухлини на ранніх стадіях. Тоді їх можна вчасно вилікувати. Купуючи такі прилади, держава отримає дієвий інструмент профілактики та лікування раку. Скринінг судин — достовірна діагностика, зрозуміла лікарю й пацієнту.

 

Клініка Уляни Лущик

Тел.: 0(44)467 63 89, 0(95)068 30 74, робочі дні: понеділок — п'ятниця, з 8.30 до 17.30

www.inno-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Пацієнт бачить, як його капілярами рухається кров"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі