вівторок, 11 грудня 2012 05:30

Настій із хрону п'ють від тиску

— Ще рік тому мучилася з високим тиском, голова днями боліла. Таблетки вже ніякі не допомагали, — розказує полтавка 45-річна Алла Бездна. — Сестра дала рецепт настою з хрону. Пропила кілька тижнів і забула про гіпертонію.

700 г хрону миє, ріже зі шкіркою на шматки до 10 см. Заливає в каструлі 3 л холодної води. Тримає на малому вогні 3 год.

— Не треба, щоб кипіло. Бульбашки мають бути ледь помітні. Потім відставляю вихолоняти. Виймаю хрін та через сито проціджую навар. Ставлю в холодильник.

Настій із хрону п'ють двічі на день по 100 г.

— Уранці на голодний шлунок і після вечері за 2-3 години перед сном. На смак гірке та неприємне. Тому перед тим як пити, у рот можна покласти половину чайної ложки цукру або меду. Настій ще виводить шлаки, омолоджує.

Зараз ви читаєте новину «Настій із хрону п'ють від тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі