понеділок, 02 березня 2015 06:45

Насіння соняшника корисне для кісток

— Для судин добра жирна морська риба. Але її не кожен може собі дозволити. Не менш корисне звичайне насіння соняшника, — каже столичний терапевт Тетяна Мальцева.

У насінні є незамінні рослинні жири. Допомагають крові не загущуватися. Радять тим, хто тримає дієту для нормалізації рівня холестерину.

— Це люди 40–60 років, яким через зависокий холестерин і закупорені судини не можна жирного й солоного. Таким раджу їсти по дві-три чайні ложки насіння щодня або через день. Підійде несмажене, без солі і спецій. Містить аргінін, що укріплює артерії. Тому особливо корисне гіпертонікам. Жінці з гіпертонією порадила їсти по жменьці насіння соняшника щодня. Також їла зранку дві чайні ложки висівок. Запивала двома склянками води. За 1,5 місяця холестерин прийшов у норму.

Насіння соняшника їдять для профілактики переломів. Міцнішають кістки, остеопороз зменшується. Жінки під час менопаузи відчувають полегшення приливів, якщо їдять насіння регулярно.

— Усі знають, що краще джерело магнію — висівковий хліб. Але мало хто — що в насінні соняшника його вшестеро більше. Здорове харчування може бути недорогим. Достатньо прос­тих доступних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Насіння соняшника корисне для кісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі