понеділок, 14 серпня 2006 18:46

Картопляна маска від вугрів

Автор: фото: reuters
  33-річна акторка Камерон Діас страждає від хронічного вугрового висипання. Марним було лікування у найдорожчих косметологів та найновішими кремами. Варто Камерон хоча б раз забути ввечері протерти шкіру спеціальним антибактеріальним засобом — зранку з’явл
33-річна акторка Камерон Діас страждає від хронічного вугрового висипання. Марним було лікування у найдорожчих косметологів та найновішими кремами. Варто Камерон хоча б раз забути ввечері протерти шкіру спеціальним антибактеріальним засобом — зранку з’явл

Із вуграми киянка Тетяна Бойчук, 25 років, бореться вже десять років. Перші червоні цяточки з"явилися у п"ятнадцять. Лікар-дерматолог сказав: це підліткове, за два роки переростеш.

— Через рік ми переїхали жити в інший район, з Мінського на Троєщину, — розповідає дівчина. — Коли прийшла на прийом до нового дерматолога, лікарка налякала мене страшними розповідями про можливі рубці на місці вугрів. Призначила дієту, мазі та що два тижні ходити на чистки.

Спочатку це допомогло — обличчя стало чистішим, вугрі — поодинокими, а не купками, як раніше.

— Заради краси довелося повністю відмовитися від солодкого: тістечок, шоколаду, печива, — пригадує Тетяна. — Але через три місяці я помітила, що шкіра на обличчі від постійних чисток стала сухою. А дерматолог сказала, що це єдиний спосіб позбавитися вугрів.

Альтернативою дівчині видалася лікувальна косметика. Її мама саме почала працювати дилером на одній із косметичних міні-фірм. Робила процедури вдома —  можна було дозувати інтенсивність та час очищення.

— Щовечора я протирала проблемні місця, де було висипання, спеціальним тоніком, а зранку вмивалася пінкою з алое.

Ефект був той самий, що й від косметичного кабінету: вугрі з"являлися лише інколи, а поодинокі Тетяна маскувала тональним олівцем. Шкіра ж виглядала значно здоровішою і не такою блідою.

Лікарка налякала страшними розповідями про рубці на місці вугрів

— Влітку ми поїхали відпочивати на море, на два тижні. Коли засмагла, вигляд мала чудовий. Я й забула, що маю проблемну шкіру.

Зате вдома "неприємності" повилазили знову. Тетяна вже хотіла знову записатися на чистки — не ходити ж в одинадцятому класі з прищавим обличчям.

— Подруга відмовила. І порекомендувала бабусин картопляно-медовий рецепт, за допомогою якого позбулася висипання сама, — продовжує дівчина.

Треба дрібно натерти сиру картоплину (півсклянки), додати до неї чайну ложку меду й перемішати. Цю кашку накладають рівномірно на бинт і прикладають на скупчення вугрів. Тримати дві години.

— Попередила лише, що можлива алергія на мед. Але у мене все пройшло нормально.

Перший місяць робила аплікації двічі на день. З часом перейшла до однієї-двох на тиждень. Шкіра стала чистою і оксамитовою на дотик.

— Дерматолог казала, що вугрі пройдуть після двадцяти, тоді вже можна буде не обмежувати себе у їжі. Але я все одно бережуся, влітку заміняю тістечка свіжими фруктами, взимку — медом. А ще добре доглядаю за шкірою — це мій рецепт від вугрів.

Дерматологи експериментувати не радять

Вугрі (акне) — це запалення закупорених сальних залоз. Зустрічаються майже у 80% людей у віці від 12 до 25 років. Рідше, у 30–40%, вони проявляються до тридцяти.
— Те, що дівчині допомогла картопляно-медова маска, — виняток, — пояснює Наталія Яковлєва, 30 років, косметолог столичного оздоровчого центру "Озіріс". — Для широкого загалу я її не радила б. Вугрі потрібно лікувати комплексно — таблетки і зовнішні препарати (з антибіотиками та очищувальними засобами). Щоб їх призначити, доведеться обстежитися у кількох лікарів: дерматолога, косметолога, навіть гінеколога-ендокринолога, якщо є гормональні порушення в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Картопляна маска від вугрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі