понеділок, 26 березня 2012 05:30

Хребта розтягують тросом із гирею

Автор: фото: REUTERS
  За кордоном розробили бігові доріжки, на яких можна працювати із комп’ютером. Через сидячу офісну роботу та малорухливий спосіб життя виникає остеохондроз. Недуга призводить до грижі хребта
За кордоном розробили бігові доріжки, на яких можна працювати із комп’ютером. Через сидячу офісну роботу та малорухливий спосіб життя виникає остеохондроз. Недуга призводить до грижі хребта

— Півроку лікувала грижу шийно-грудного відділу хребта та болі в коліні. Виписували знеболювальне, хотіли класти на операцію. Рухатися забороняли. Почула про методику, за якою суглоби лікують фізичними вправами, — розповідає киянка Людмила Бойко, 62 роки. — Пройшла 15 процедур, болі зникли. Відчуваю себе значно краще.

Професор Сергій Бубновський із Москви говорить, найперше недуги хребта виникають через малорухливий спосіб життя.

— Людина цілий день сидить в офісі, кров біля хребців застоюється. Ввечері йде в магазин і приходить додому з важкими пакетами продуктів. Через це може випнутися грижа.

Вважає, хребта можна вилікувати без операції. Хворим виписують забагато знеболювальних, пацієнти стають залежні від непотрібних ліків.

— Зазвичай медикаменти лише маскують проблеми із хребтом, бо позбавляють болі. Але недуга лишається. За допомогою вправ людина починає розуміти тіло. Поставив на ноги людей, які не могли навіть спину розігнути.

Розробив тренажери, які усувають здавлення спинного мозку, його корінців та суглобів. Найчастіше недугу провокує міжхребцева грижа.

— Достатньо щодня виконувати правильні фізичні вправи. Основна — це коли пацієнт сидить на підлозі, ноги витягнуті вперед. Зверху — трос, до якого прикріплені гирі. Їх вага підбирається під особливості хребта людини. Людина хапає руками трос, тягне його донизу, сильно нахиляється уперед, до ступнів. У цей час гирі тягнуть її назад. При цьому видихає повітря. Коли повертається у попереднє положення, глибоко вдихає.

Під час вправ хребет розтягується під тим кутом, який необхідний для притоку крові до грижі. Нервове защемлення слабне, болі зменшуються після першої процедури.

— Колінний суглоб Людмили Бойко уражений артритом. Тому треба рухати м'язами стегна, щоб у коліно надходила кров із необхідними поживними речовинами. Так організм сам вилікує артрит.

Людмила лягає на матрац, перевертається на бік. Тренер закріплює її ногу тросом, що з'єднаний із тренажером. На противазі — гирі на 15 кілограмів. Трос рухають вверх і вниз 10 разів. Через півгодини вправу повторюють.

85

відсотків дорослих людей на планеті страждають на остеохондроз.

 

Зараз ви читаєте новину «Хребта розтягують тросом із гирею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі