четвер, 28 серпня 2008 19:19

Гімнастика бодіфлекс допомагає схуднути

31-річна киянка Катерина Тарасова п"ять років тому почала викладати бодіфлекс. Це різновид дихальної оздоровчої гімнастики, яку розробила американка Грір Чайлдерс.

До цього жінка працювала перекладачем.

— До вагітності я важила 70 кілограмів, за дев"ять місяців набрала ще 40, — розповідає невисока брюнетка. Нині її вага 62 кг. — Про бодіфлекс дізналася у 2001-му, тоді я була мамою піврічного сина.

Схуднути не допомагали ані роздільне харчування, ані дієти. Подруга розповіла про бодіфлекс, привезла з Америки тренера.

— За три місяці я знову стала стрункою. Талія зменшилася на десять сантиметрів. Шкіра на животі, де були розтяжки, покращилася. А до того мені пропонували пластику. Стала менше втомлюватися.

Три роки Катерина вдосконалювала методу. Зокрема до розминки додала суглобну гімнастику Норбекова. Першими ученицями стали подруги.

— Головне у бодіфлексі — це дихання. Тут треба задіяти і живіт, і діафрагму, і легені одночасно. А всі вправи робити на затриманому диханні, — жінка вдихає і втягує живіт. – Навчитися правильно дихати не складно. За тиждень новачок оволодіває методою.

Потрібно дотримуватися правил, інакше вправи будуть неефективними.

— Дихання масажує внутрішні органи, покращується обмін речовин, робота шлунка і легень. Уже за перший тиждень людина почувається здоровішою і енергійнішою. Скорочується сон, деякі учениці ділилися, що повністю відновлювалися за п"ять годин. Шлунок і кишечник починають нормально працювати. Їжа перетравлюється повністю, зменшується апетит, тому худнеш.

Стала менше втомлюватися

Гімнастика триває 15 хв., дихати треба щоранку 40 разів. 25 комплексних вправ можна освоїти за два тижні.

— Для поліпшення еластичності шкіри можна робити масажі. Я сама випробувала грязі. Залучала паралельно вправи і грязетерапію, за два-три тижні шкіра оновилася.

Гімнастику для обличчя варто робити лише жінкам після 30. Тоді буде омолоджувальний ефект.

— Більшість приходить, аби схуднути. Начитавшись про те, що можна скинути 10 сантиметрів за 10 днів. Це справді можливо, але лише якщо у вас є ці зайві 10 сантиметрів. Інакше організму нема що скидати.

Каже, головна установка — як бути здоровою, а не як схуднути.

— Багато відвідувачок зриваються з кодування або жорстких систем харчування. І різко набирають вагу. Якщо ж щодня підтримувати свій організм у формі, можна дозволити собі і тістечко на свято, і котлетку.

Як правильно дихати

Техніка дихання складається із п"яти кроків: видих, вдих, видих, затримка дихання і вдих. Вправи найкраще робити зранку.
Спочатку потрібно видихнути повітря з легень через рот, потім швидко вдихнути носом. Вдих має бути швидким і шумним. Коли відчуєте, що легені заповнені, можна видихнути через рот, але вже діафрагмою. Вихід повітря має супроводжувати звук "паф", обов"язково зі свистом. Інакше це означатиме, що дихаєте не діафрагмою.
Після видиху затримайте подих і подумки неспішно рахуйте до восьми. Під час цього потрібно максимально втягнути живіт. Для легшого виконання можна нахилити голову вперед. Дорахувавши до восьми, вдихайте носом.
Більше про методику бодіфлексу можна дізнатися на сайті www.bodyflex.kiev.ua.

Зараз ви читаєте новину «Гімнастика бодіфлекс допомагає схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі