четвер, 20 листопада 2008 17:15

Євген Левковський лікує серцеві недуги трав"яною пастою

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Фітотерапевт Євген Левковський готує напій із трав’яної пасти для лікування серця й судин за власним рецептом. Паста містить 15 трав
Фітотерапевт Євген Левковський готує напій із трав’яної пасти для лікування серця й судин за власним рецептом. Паста містить 15 трав

Киянин Євген Левковський, 69 років, розробив і запатентував спосіб лікування серцево-судинних і венозних недуг. Із рослин робить пасту. Чоловік за освітою кардіолог. Лікарем став, бо хворіла мати.

— Раніше тканину ткали з льону, — розповідає Левковський. — Мама  надихалася льняним пилом і захворіла на бронхіальну астму. Малим я дуже переживав, коли в неї були напади, тому й вирішив стати лікарем.

У медінституті Євгена найбільше здивувало, що лікують лише сухими травами. Навіть настої роблять із висушеної сировини:

— Живі трави — це жива органіка і кров рослин — сік. Саме він доносить поживні речовини до клітин організму, а вони в кожної трави свої. Приміром, наперстянка та горицвіт лікують серце, подорожник нормалізує кислотність шлунка.

Однак подрібнені трави з часом ставали непридатними, а квітки втрачали ефірні олії. Тоді лікар придумав доводити їх до консистенції пасти.

Трави родина Левковських вирощує в Криму, а пелюстки квітів збирає на власній ділянці в Голосіївському районі Києва.

— Паста виходить густа, як томатна. А щоб не бродила, додаю до неї бактерицидний фітозбір, — ділиться секретом приготування лікар.

Паста виходить густа, як томатна

Фітотерапевт лікує венозні недуги, тромбофлебіт і серцево-судинні: атеросклероз, гіпертонію, ішемічні недуги серця, аритмію, інфаркт. Квітково-трав"яну пасту розводять у склянці ледь теплої води і п"ють натщесерце. Курс лікування — рік.

— Виявилося, що моя паста допомагає розсмоктатися рубцям на серці, які виникають після інфаркту. Але лише в тому випадку, коли рубцю менше року, після цього вони грубішають. Це мені хворий розповів. Його кардіолог не повірив, коли на знімку не знайшов рубця.

Збір від тромбів Євген Левковський розробив останнім:

— Десять років тому я в аварії травмував тазову кістку. Аби її поставити на місце, робили операцію, до цього три дні намагалися розтягнути кістки під пресом. Як лікар я знаю, що кровообіг був порушений і могли утворитися мікротромби. Тому в мене почався тромбофлебіт.

Розповідає, що ліки не допомагали, нога набрякала й боліла. Допомогла паста з дев"яти трав.

— Як вилікував себе, почав лікувати й інших. Пацієнти кажуть, що тепер не вони ноги тягнуть, а ноги їх самі носять. Раджу їм ще й гімнастику для покращення кровообігу ніг. Вправ сім: це імітація їзди на велосипеді, ножиці, кругові рухи ногами й руками, згинання ніг, самомасаж м"язів та рухи гомілковостопним суглобом. Останню треба робити, коли йдете. Головне — думайте, що потрібно згинати стопу, а не ступати прямо. М"язи скорочуватимуться і виштовхуватимуть застояну кров.

Людям із варикозним розширенням вен лікар радить на ніч класти ноги на подушку — потрібен плавний підйом на 7–8 см. Вагітним варто носити бандаж, інакше плід тиснутиме на тазові вени й виникне варикоз.

Зараз ви читаєте новину «Євген Левковський лікує серцеві недуги трав"яною пастою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі