вівторок, 22 січня 2019 05:26

Бронхіт виникає через харчову алергію

Автор: WWW.DARLING.IN.UA
  Обструктивний бронхіт проявляється кашлем із величезною кількістю слизу, який накопичується в бронхах
Обструктивний бронхіт проявляється кашлем із величезною кількістю слизу, який накопичується в бронхах

— Цього року збільшилася кількість дітей з обструктивним бронхітом. Це кашель із величезною кількістю слизу, який накопичується в бронхах, — говорить Євген Симонець, 40 років, пульмонолог, голова Всеукраїнського респіраторного клубу. — Лікував недавно 3-річного киянина Марка, який хворів на бронхіт за зиму десять разів. Це ускладнення спричинила алергія.

Хвороба починається з першіння в горлі, відчуття млявості. Стає важко дихати. Температура у хворого не перевищує 37,5 градуса. Виділяється мокротиння, стає важко видихати. Людині здається, що задихається.

Обструктивний бронхіт виникає на фоні вірусної інфекції або в дітей з алергіями. Хвороба часто повертається. Проявляється раз-двічі на місяць.

— Потрібно вилікувати спочатку сам бронхіт. Призначив бронхолітики й муколітики — ліки, що розширюють просвіт бронхів. Після цього приписав антибіотики, що вбивають бактерії. Головне — не сплутати і пити по порядку. Далі лікування залежить від виду бронхіту. Якщо хвороба супроводжується мокротою, призначаю відхаркувальне. Коли мокротиння в'язке, потрібні розріджувальні засоби. Від спазмів у горлі допоможуть спазмолітики.

Інгаляції радить робити за допомогою небулайзера. Туди заливають лікувальний розчин. Трубкою через рот вдихають водяний пил.

Після лікування бронхіту лікар визначає вид алергії: харчова, побутова чи на природні чинники. Призначає алергоскринінг в лабораторії.

— Марк не переносить курячий білок і молоко. Йому не можна їсти яйця, курку, ковбасу та хлібобулочні вироби. За алергічної реакції на молоко через маркер перехресної дії заборонена також яловичина. Я прописав йому повністю раціон. Радує, що завідувачка дитячого садка пішла батькам назустріч. Хлопчику почали окремо готувати їжу. З його життя прибрали алергени та призначили курс протиалергічних препаратів на шість місяців. Після корекції харчування з осені до середини зими Марк захворів тільки раз.

Протиалергічні препарати потрібно приймати довготривалим курсом. Не менш ніж півроку. Таблетки від алергії мають бути жувальні. Їх слід розжовувати, а не ковтати.

— Лікуванням за такою схемою можна захистити пацієнта від бронхіальної астми. Якщо хворобу не вилікувати до статевого дозрівання, залишиться на все життя.

Зараз ви читаєте новину «Бронхіт виникає через харчову алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі