четвер, 10 червня 2010 01:00

Як правильно схуднути без шкоди для здоров"я

Автор: фото з сайта www.vechirka.pl.ua
  Лікар-дієтолог Анатолій Тетеря із санаторію ”Хорол” у Миргороді на Полтавщині радить раз чи двічі на тиждень влаштовувати кефірний день
Лікар-дієтолог Анатолій Тетеря із санаторію ”Хорол” у Миргороді на Полтавщині радить раз чи двічі на тиждень влаштовувати кефірний день

— Богиня Венера Мілоська мала зріст 164 сантиметри і вагу 72 кілограми. За нинішніми мірками це перший ступінь ожиріння. Але вчені довели, що саме такі люди мають міцний імунітет і живуть довго. Тепер нормою вважають зріст у сантиметрах мінус 100. Хоча насправді жінка має бути на 10 відсотків важча за цю норму, — каже Анатолій Тетеря, 60 років, лікар-дієтолог санаторію "Хорол" у Миргороді на Полтавщині.

З ним говоримо про правильне схуднення.

— У жінки обов"язково має бути жир нижче пупка. Схуднути в цьому місці та на стегнах вона може лише, коли вагітна і коли голодує. Жирову складку слід міряти не на животі, а між лопатками. Якщо там складка більше сантиметра — треба вживати заходів.

Коли краще скидати зайві кілограми?

— Весною. Восени це дасть мало ефекту, бо організм накопичує жир.

Як це зробити без шкоди для здоров"я?

— Якщо людина відмовляється від калорійних продуктів — м"яса, риби, яєць, молока — за два місяці скидає 10 кілограмів. Організм недоотримує білків. Він братиме з кісток і м"язів. З 10 втрачених кілограмів три кіло становитиме жир, решту — м"язова тканина. Після "голодовки" апетит звєрскій. Жир швидко накопичується у черевній порожнині — росте пузо. Інша схема: людина їсть м"ясо-рибу-молоко і втрачає ті самі 10 кілограмів, але за сім місяців. Із них 9 кілограмів жиру і 1 кілограм м"язової тканини. Тоді це не зашкодить організму.

То від чого відмовитися?

— Від солодкого. Менше їсти картоплі, крохмалю. Але не від м"яса та молока. Вегетаріанство — шлях до анемії. Людина має з"їдати 250 грамів м"яса або риби на день. Із білків організм виробляє антитіла, щоби боротися з вірусами.

Як ставитеся до дієти "не їм після шостої"?

— Більшість людей після 40 років мають гастрити. Хто не їсть після 18.00, лише шкодить системі травлення. Їсти потрібно рівномірно протягом дня.

Чи можна влаштовувати розвантажувальні дні?

— Так. Раз чи двічі на тиждень, особливо після застіль, варто робити кефірний день. Кефір — це чудовий продукт для цього. У ньому є білок і тваринний жир. Також можна робити фруктовий або овочевий день. 1,5 кілограма овочів або фруктів розділіть на шість прийомів. Такі дні теж допоможуть нормалізувати вагу.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно схуднути без шкоди для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі